duminică, 26 octombrie 2014

26, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 3:14, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
2 Petru 3:14 De aceea, preaiubiților, fiindcă așteptați aceste lucruri, siliți-vă să fiți găsiți înaintea Lui fără prihană, fără vină și în pace.
2 Petru 3:1 Preaiubiților, aceasta este a doua epistolă pe care v-o scriu. În amândouă caut să vă trezesc mintea sănătoasă, prin înștiințări,
2 Petru 3:8 Dar, preaiubiților, să nu uitați un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, și o mie de ani sunt ca o zi.
2 Petru 3:14 De aceea, preaiubiților, fiindcă așteptați aceste lucruri, siliți-vă să fiți găsiți înaintea Lui fără prihană, fără vină și în pace.
2 Petru 3:17 Voi deci, preaiubiților, știind mai dinainte aceste lucruri, păziți-vă ca nu cumva să vă lăsați târâți de rătăcirea acestor nelegiuiți și să vă pierdeți tăria;
2 Petru 3:18 ci creșteți în harul și în cunoștința Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava, acum și în ziua veșniciei. Amin.
...

26, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 3:15, mesaj transmis prin Daniel Dumitrescu Descarcă MP3
...
2 Petru 3:15 Să credeți că îndelunga răbdare a Domnului nostru este mântuire
Dumnezeul nostru este îndelung răbdător.
2 Petru 3:9 Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi și dorește ca niciunul să nu piară, ci toți să vină la pocăință.
Macrotumia, caracteristica lui Dumnezeu.
Romani 15:5 Dumnezeul răbdării și al mângâierii să vă facă să aveți aceleași simțăminte unii față de alții, după pilda lui Hristos Isus;
Îndelunga răbdare a lui Dumnezeu nu înseamnă indiferență.
2 Petru 3:4 și vor zice: „Unde este făgăduința venirii Lui? Căci, de când au adormit părinții noștri, toate rămân așa cum erau de la începutul zidirii!”
Isaia 48:9 Din pricina Numelui Meu sunt îndelung răbdător, pentru slava Mea Mă opresc față de tine, ca să nu te nimicesc.
Ioan 2:24 Dar Isus nu Se încredea în ei, pentru că îi cunoștea pe toți. 2:25 Și n-avea trebuință să-I facă cineva mărturisiri despre niciun om, fiindcă El însuși știa ce este în om.
Romani 2:4 Sau disprețuiești tu bogățiile bunătății, îngăduinței și îndelungii Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință?
Îndelunga răbdare a lui Dumnezeu este speranță pentru cei păcătoși.
Ioel 2:13 Sfâșiați-vă inimile, nu hainele, și întoarceți-vă la Domnul Dumnezeul vostru. Căci El este milostiv și plin de îndurare, îndelung răbdător și bogat în bunătate și-I pare rău de relele pe care le trimite.
1 Timotei 1:16 Dar am căpătat îndurare, pentru ca Isus Hristos să-Și arate în mine, cel dintâi, toată îndelunga Lui răbdare, ca o pildă celor ce ar crede în El, în urmă, ca să capete viața veșnică.
Îndelunga răbdare a lui Dumnezeu are și o limită.
2 Petru 3:7 Iar cerurile și pământul de acum sunt păzite și păstrate, prin același cuvânt, pentru focul din ziua de judecată și de pieire a oamenilor nelegiuiți. 3:10 Ziua Domnului însă va veni ca un hoț. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cerești se vor topi de mare căldură, și pământul, cu tot ce este pe el, va arde.
Apocalipsa 2:21 I-am dat vreme să se pocăiască, dar nu vrea să se pocăiască de curvia ei!
...

26, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 3, mesaj transmis prin Teo Toculeț Descarcă MP3
...
Petru accentuează autoritatea Cuvântului lui Dumnezeu.
7 zile profetice.
...