duminică, 4 august 2013

4, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, Coloseni 3:15-17, Creștinul atent cu timpul său, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...

4, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, Filipeni 4:11, M-am deprins să fiu mulțumit, mesaj transmis prin Mircea Necea Descarcă MP3
...

4, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, Coloseni 3:15-17, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...

4, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Fapte 15:13-29, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Încercarea apostolilor de a reglementa ceva ce ar fi putut afecta grav Biserica. Erau oameni care cereau Neamurilor să țină anumite porunci din Legea lui Moise. Era o problemă extrem de importantă.
La Ierusalim lângă apostoli erau și unii dintre Farisei care păstraseră pentru ei poruncile Legii lui Moise. Ci ca o dorință de a-și învăța copiii ținând decalogul. Dar asta aducea atingere suveranității Domnului Isus Hristos.
Astfel apostolii trec în revistă faptul că acum mântuirea este doar pe temeiul credinței. Frații găsesc prin inspirația Duhului Sfânt o soluție care să nu deranjeze pe evreii care aveau o strictețe.
Era odată problema dobitoacelor sugrumate, de sânge, de idolatrie și de curvie. Neamurile sunt mântuite prin credință, dar să menajeze pe cei evrei și să ferească de a fi în preajma acelor lucruri, ca să poată conviețui împreună.
La Corint, apostolul Pavel i-a învățat despre carnea care trecuse pe la templu. Iar aceasta era mai ieftină. I-a învățat că dacă era cu unul care spunea că nu vrea să aibă de a face cu idolii arunci să meargă la un vânzător la care carnea nu era de la idoli. Era nevoie să se protejeze niște sensibilități culturale. Dar frații nu leagă asta de mântuire. Ci este pentru îngăduință și pentru trăirea împreună.
Avem un exemplu practic despre cum se rezolvă o criză în cadrul Bisericii. Când există o criză, ea trebuie rezolvată pentru ca apoi să continue lucrarea de vestire a evangheliei. Rezolvați-vă problemele acasă, rezolvați-vă problemele cu ceilalți, apoi mergeți să le vestiți la ceilalți.
Dumnezeu dă la iveală toate aceste ascunzișuri.
Când avem păcate cunoscute, să le rezolvăm întâi pe ele înaintea Domnului.
...

4, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Marcu 2:1-12, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3
...
Tot ce va conta în ceasul când vei părăsi pământul acesta este dacă vei fi mântuit.
Ce se întâmplă acolo unde este Domnul Isus? Se vede sau se aude în jurul dumitale că Domnul Isus este prezent? Ești cu adevărat un creștin autentic?
Acolo unde este prezent Domnul Isus Hristos, Dumnezeu vorbește. Nu se poate să-L ai pe Domnul și să nu ai o foame după Cuvântul Lui. Domnul Isus Hristos vorbește cu oamenii ceea ce știe că este important.
Domnul Isus Hristos este Cel care vede credința ta, este Cel care o cercetează. Credința este singurul lucru care ne poate apropia de Dumnezeu.
Sunt foarte multe discuții: pe a cui credință a văzut-o Domnul Isus Hristos? Pe a celor care au adus slăbănogul sau a slăbănogului? Cred că Domnul vede și credința slăbănogului, altfel nu ar fi vrut să vină la Domnul Isus Hristos.
Oamenii aceștia au venit la Domnul Isus Hristos, nu la altcineva, așa se arată credința autentică, credința care i-a făcut să vină înaintea Domnului Isus Hristos.
Credința te face să fii activ. Oamenii pentru că au avut credință, au acționat.
Iacov 2:19 "Tu crezi că Dumnezeu este unul și bine faci; dar și dracii cred… și se înfioară!  2:20 Vrei, dar, să înțelegi, om nesocotit, că credința fără fapte este zadarnică?"
Credința autentică te face să treci dincolo de obstacole. Ai o astfel de credință? Ai o credință care să te ajute să vii în prezența Domnului Isus?
Domnul Isus Hristos iartă păcatele. Omul vine cu dorința de a fi vindecat dar află că problema lui era păcatul, problema sufletului. În prezența Domnului omul află cum poate fi vindecat.
Iertare de păcate poate găsi numai la Domnul Isus Hristos.
Domnul Isus când vii la El, te iartă imediat. În momentul când vii la El, îți oferă iertarea. Iertarea Lui este totală. Iertarea Lui este gratuită.
Iertarea este gratuită dar nu este ieftină. Sângele Domnului Isus Hristos, a trebuit să curgă picătură cu picătură.
Dumnezeul cu care ai de a face este Dumnezeul care știe totul despre tine.
Evrei 4:13 "Nicio făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol și descoperit înaintea ochilor Aceluia cu care avem a face."
Isaia 55:7 "Să se lase cel rău de calea lui, și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru care nu obosește iertând.”
Nevoia cea mai importantă a omului este iertarea de păcate.
...

4, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, Evrei 11:29-31, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Evrei 11:29-31 "Prin credință au trecut ei Marea Roșie ca pe uscat, pe când egiptenii, care au încercat s-o treacă, au fost înghițiți.
Prin credință au căzut zidurile Ierihonului, după ce au fost ocolite șapte zile.
Prin credință n-a pierit curva Rahav împreună cu cei răzvrătiți, pentru că găzduise iscoadele cu bunăvoință."
Dumnezeu zice ca Moise a crezut, si asa a dus poporul catre tara Canaan.
Poporul a crezut abia candau intrat in tara promisa, dar au crezut in sensul ca au fost uimiti.
Idolatria a fost păcatul cel mai urât de Dumnezeu.
Doar exilul de 70 de ani a tăiat acest pacăt al idolatriei, dar numai al idolatriei vădite.
...