duminică, 31 august 2014

31, Duminică - tin, 4

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 1, mesaj transmis prin Sergiu Iorgulescu Descarcă MP3
...
Cuvântul lui Dumnezeu este cuvânt însuflat de Dumnezeu prin Duhul Sfânt.
Omul lui Dumnezeu primește cuvântul de la Dumnezeu.
Cuvântul profeției trebuie să fie ca o lumină.
Avem nevoie de această înțelegere care înseamnă iluminarea noastră. Lumina trebuie să pătrundă în inimă. Pasul de iluminare înseamnă înțelegerea Cuvântului lui Dumnezeu și punere lui în practică.
Domnul Isus Hristos a venit pe pământ ca să se aducă pe Sine Însuși jertfă.
...

31, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 1, mesaj transmis prin Claudiu Dorcioman Descarcă MP3
...
Este greu să convingi pe oameni că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu.
Este responsabilitatea noastră ca și creștini de a verifica tot ce spune cineva prin căutarea în Cuvânt.
Rolul proorocilor: un om al lui Dumnezeu
2 Împărați 4:9 Ea a zis bărbatului ei: „Iată, știu că omul acesta care trece întotdeauna pe la noi este un om sfânt al lui Dumnezeu.
Amos 3:7 Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fără să-Și descopere taina Sa slujitorilor Săi proroci.
Avem responsabilitatea de a vesti Cuvântul și de a fi interesați de sufletele celor din jurul nostru.
...

31, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 1, mesaj transmis prin Florin Ghiță Descarcă MP3
...
Cuvântul lui Dumnezeu este acest lucru pe care trebuie să-l avem în profunzime.
Se pare că acești oameni contestau întoarcerea Domnului Isus Hristos.
...

31, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 1:1-21, mesaj transmis prin Sergiu Iorgulescu Descarcă MP3
...
2 Petru 1:1 Simon Petru, rob și apostol al lui Isus Hristos, către cei ce au căpătat o credință de același preț cu a noastră, prin dreptatea Dumnezeului și Mântuitorului nostru Isus Hristos: 1:2 Harul și pacea să vă fie înmulțite prin cunoașterea lui Dumnezeu și a Domnului nostru Isus Hristos! 1:3 Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia, prin cunoașterea Celui ce ne-a chemat prin slava și puterea Lui, 1:4 prin care El ne-a dat făgăduințele Lui nespus de mari și scumpe, ca prin ele să vă faceți părtași firii dumnezeiești, după ce ați fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte. 1:5 De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu fapta, cunoștința; 1:6 cu cunoștința, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; 1:7 cu evlavia, dragostea de frați; cu dragostea de frați, iubirea de oameni. 1:8 Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși, nici neroditori în ce privește deplina cunoștință a Domnului nostru Isus Hristos. 1:9 Dar cine nu are aceste lucruri este orb, umblă cu ochii închiși și a uitat că a fost curățat de vechile lui păcate. 1:10 De aceea, fraților, căutați cu atât mai mult să vă întăriți chemarea și alegerea voastră; căci, dacă faceți lucrul acesta, nu veți aluneca niciodată. 1:11 În adevăr, în chipul acesta vi se va da din belșug intrare în Împărăția veșnică a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. 1:12 De aceea, voi fi gata să vă aduc totdeauna aminte de lucrurile acestea, măcar că le știți și sunteți tari în adevărul pe care-l aveți. 1:13 Dar socotesc că este drept, cât voi mai fi în cortul acesta, să vă țin treji aducându-vă aminte; 1:14 căci știu că dezbrăcarea de cortul meu va veni deodată, după cum mi-a arătat Domnul nostru Isus Hristos. 1:15 Îmi voi da osteneala, dar, ca, și după moartea mea, să vă puteți aduce totdeauna aminte de aceste lucruri. 1:16 În adevăr, v-am făcut cunoscut puterea și venirea Domnului nostru Isus Hristos, nu întemeindu-ne pe niște basme meșteșugit alcătuite, ci ca unii care am văzut noi înșine cu ochii noștri mărirea Lui. 1:17 Căci El a primit de la Dumnezeu Tatăl cinste și slavă, atunci când, din slava minunată, s-a auzit deasupra Lui un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit în care Îmi găsesc plăcerea.” 1:18 Și noi înșine am auzit acest glas venind din cer, când eram cu El pe muntele cel sfânt. 1:19 Și avem cuvântul prorociei făcut și mai tare; la care bine faceți că luați aminte, ca la o lumină care strălucește într-un loc întunecos, până se va crăpa de ziuă și va răsări luceafărul de dimineață în inimile voastre. 1:20 Fiindcă mai întâi de toate, să știți că nicio prorocie din Scriptură nu se tâlcuiește singură. 1:21 Căci nicio prorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânați de Duhul Sfânt.
Adevărul revenirii Domnului Isus Hristos trezește Biserica.
...