joi, 3 mai 2012

3, Joi - 2

Zidire, seara
Predică, Coloseni 1:15-23, mesaj transmis prin Liviu Grosu Descarcă MP3

...
V16-18, relaţia cu universul

7 caracteristice unice: (suveranitatea, gloria, proeminenţa)
1. Hristos este chipul lui Dumnezeu
2. Cel dintâi născut din creaţia lui Dumnezeu
3. Creator al universului
4. Cap al Bisericii
5. Cel dintâi născut dintre cei morţi
6. Hristos este plinătatea lui Dumnezeu
7. v.20 Cel prin care sunt împăcate toate lucrurile

Pilat avea cunoştinţă despre Lege atunci când zicea că este nevinovat de sângele Domnului Isus Hristos şi se spală cu apă. În Lege se făcea referire la un omor în pustie cu criminal necunoscut la care bătrânii celei mai apropiate cetăţi să mărturisească că n-au avut de-a face cu acel omor şi să se spele pe mâini deasupra unei jertfe de animal.
2 Corinteni 4:4, Evrei 1:3, Domnul Isus este reprezentarea lui Dumnezeu.
Ioan 14, Filip era şi el interesat să vadă pe Tatăl. Dincolo de chipul slăvit al lui Dumnezeu manifestat în Domnul Isus Hristos, este rostul Domnului nostru Isus de a imprima chipul Său în oameni. Suntem rânduiţin ca să purtăm chipul Domnului Isus Hristos în chip vădit.
Ioan 1:18, El a venit din sânul Tatălui.
1 Timotei 1:17, închinarea reală adusă lui Dumnezeu. "El este Chipul Dumnezeului nevăzut".
Romani 12:2 "să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia", suntem sub o presiune extremă să ne conformăm lumii, care este o urâciune înaintea lui Dumnezeu.
Dar noi suntem chemaţi la o viaţă măreaţă.

Cel Întâi născut din toată zidirea.
Supremaţia în relaţia cu Dumnezeu Tatăl.
Supremaţia în relaţia cu creaţia.
Peste creaţia văzută este Acela care vrea să domnească peste noi, să ne oferim Lui fără rezerve. Să aibă libertatea să lucreze în viaţa noastră.
Cu absolut tot ceea ce facem să avem o viaţă de închinare faţă de Domnul.
"Cele văzute şi cele nevăzute". Puterile de sus angelice, pe ierarhii aranjate. Peste toate este Domnul Isus Hristos.
Sunt oameni care încearcă interpretări, să treacă dincolo de ce este descoperit. De aici şi erezii nimicitoare.
Domnul Isus, este începutul noii creaţii, începutul Bisericii, Cel Întâi dintre cei morţi, care nu mai moare niciodată. "Pentru ca în toate lucrurile să aibă întâietatea".
Sunt lucruri pe care le facem cum ne place nouă, şi uităm de Domnul Isus. În toate lucrurile trebuie să aibă întâietatea. El este rânduit de Tatăl din ceruri ca să aibă întâietatea, Dumnezeu a vrut. Toată plinătatea dumnezeirii să fie în Domnul Isus. Suntem conştienţi că tot ce are mai bun Tatăl a pus în Domnul Isus Hristos?
Dumnezeul nostru este Dumnezeul păcii, şi noi trebuie s-o oferim mai departe. Unde nu este prezent El în plinătatea Lui, nu este pace.
Noi suntem cei care ne-am răzvrătit împotriva lui Dumnezeu. Noi eram vinovaţi. Eram separaţi, străini, pierduţi în interior prin gândurile noastre. "Astăzi e ziua mântuirii". Să cedăm în răzvrătirea noastră.
Exista atunci filozofia gnosticilor care ataca Dumnezeirea Domnului Isus.
Ispăşire înseamnă domolirea mâniei lui Dumnezeu.
Evanghelia se identifică cu Domnul Isus.
...

3, Joi - 1, parţial

Evanghelizare, seara
Predică, Matei 27:15-25, parţial, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3

...
Iudeii n-au intrat în odaia de judecată. Erau formalişti.
Pilat întreabă pe Domnul: "De unde eşti Tu?" Cât de limitat e omul care emite concluzii despre Dumnezeu.
Evanghelia se primeşte prin revelaţia pe care o dă Duhul Sfânt. Evanghelia dincolo de logică sau de luminarea minţii înseamnă revelaţie pentru inimă.
Iudeii au instigat pe popor să li-l dea pe Baraba. Dacă nu-L alegi pe Domnul Isus, opţiunea este gunoiul, nu înseamnă să dezapreciezi, pt că toate îşi au valoarea înaintea lui Dumnezeu, dar fără Hristos ele sunt zadarnice. "Cine ştie cine se va bucura de ele?"
Iudeii au instigat să dea la moarte pe Domnul Isus. Câtă influenţă au unii oameni asupra altora! Ce influenţă are viaţa ta?
Se remarcă indecizia mulţimii. Când omul este indecis, va fi vulnerabil în faţa diferitelor curente. Dacă nu cunoşti Scripturile eşti vulnerabil la mai multe variante de răspuns.
Nevasta lui Pilat a trimis mesaj la Pilat că a suferit mult în vis din pricina Lui.
Omul alege ceea ce este în inima lui. Este starea "... la moarte şi slobozeşte...". Vezi ce alege omul şi vezi că în inima omului este răutate.
...