joi, 27 februarie 2014

27, Joi - 2

Zidire, seara
Predică, Luca 16:14, mesaj transmis prin Liviu Grosu Descarcă MP3
...
Cum sunt fariseii?
Luca 16:14 Fariseii, care erau iubitori de bani, ascultau și ei toate lucrurile acestea și își băteau joc de El.
Cei mai mulți oameni își bat joc de Dumnezeu.
Dar nu toți fariseii erau așa, era unul printre ei, numit Nicodim.
Un alt fariseu, Simon îl invită pe Domnul Isus la masă.
Luca 7:36 Un fariseu a rugat pe Isus să mănânce la el. Isus a intrat în casa fariseului și a șezut la masă.
Domnul Isus Hristos nu refuză pe nimeni.
Dar la Domnul Isus vine și o femeie păcătoasă. Femeia aceasta nu este invitată. Și nu mai are răbdarea până să iasă Domnul Isus, ci dă buzna înăuntru.
Luca 7:49 Cei ce ședeau cu El la masă au început să zică între ei: „Cine este Acesta de iartă chiar și păcatele?”
Mulți chemați, puțini aleși.
2 Corinteni 5:21 Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.
2 Corinteni 6:1 Ca unii care lucrăm împreună cu Dumnezeu, vă sfătuim să faceți așa ca să nu fi primit în zadar harul lui Dumnezeu. 6:2 Căci El zice: „La vremea potrivită, te-am ascultat; în ziua mântuirii, te-am ajutat. Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii.” 6:3 Noi nu dăm nimănui niciun prilej de poticnire, pentru ca slujba noastră să nu fie defăimată. 6:4 Ci, în toate privințele, arătăm că suntem niște vrednici slujitori ai lui Dumnezeu, prin multă răbdare, în necazuri, în nevoi, în strâmtorări, 6:5 în bătăi, în temnițe, în răscoale, în osteneli, în vegheri, în posturi; 6:6 prin curăție, prin înțelepciune, prin îndelungă răbdare, prin bunătate, prin Duhul Sfânt, printr-o dragoste neprefăcută, 6:7 prin cuvântul adevărului, prin puterea lui Dumnezeu, prin armele de lovire și de apărare pe care le dă neprihănirea; 6:8 în slavă și în ocară, în vorbire de rău și în vorbire de bine. Suntem priviți ca niște înșelători, măcar că spunem adevărul; 6:9 ca niște necunoscuți, măcar că suntem bine cunoscuți; ca unii care murim, și iată că trăim; ca niște pedepsiți, măcar că nu suntem omorâți; 6:10 ca niște întristați, și totdeauna suntem veseli; ca niște săraci, și totuși îmbogățim pe mulți; ca neavând nimic, și totuși stăpânind toate lucrurile.
Și urmează miezul Evangheliei:
2 Corinteni 5:18 Și toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Isus Hristos și ne-a încredințat slujba împăcării; 5:19 că adică, Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, neținându-le în socoteală păcatele lor, și ne-a încredințat nouă propovăduirea acestei împăcări. 5:20 Noi, dar, suntem trimiși împuterniciți ai lui Hristos; și, ca și cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: împăcați-vă cu Dumnezeu! 5:21 Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El. 6:1 Ca unii care lucrăm împreună cu Dumnezeu
2 Corinteni 6:1 "Ca unii care lucrăm împreună cu Dumnezeu"
Lucrez împreună cu Dumnezeu în tot ceea ce fac?
Suntem toți chemați să lucrăm împreună cu Dumnezeu.
Un cuvânt extrem de solemn:
"vă sfătuim să faceți așa ca să nu fi primit în zadar harul lui Dumnezeu." ( 2 Corinteni 6:1b )
Isaia 49:5 Și acum, Domnul vorbește, El, care M-a întocmit din pântecele mamei ca să fiu Robul Lui, ca să aduc înapoi la El pe Iacov și pe Israel, care este încă împrăștiat; căci Eu sunt prețuit înaintea Domnului, și Dumnezeul Meu este tăria Mea. 49:6 El zice: „Este prea puțin lucru să fii Robul Meu ca să ridici semințiile lui Iacov și să aduci înapoi rămășițele lui Israel. De aceea, Te pun să fii Lumina neamurilor, ca să duci mântuirea până la marginile pământului.” 49:7 Așa vorbește Domnul, Răscumpărătorul, Sfântul lui Israel, către Cel disprețuit și urât de popor, către Robul celor puternici: „Împărații vor vedea lucrul acesta, și se vor scula, și voievozii se vor arunca la pământ și se vor închina, din pricina Domnului, care este credincios, din pricina Sfântului lui Israel, care Te-a ales.” 49:8 Așa vorbește mai departe Domnul: „La vremea îndurării, Te voi asculta, și în ziua mântuirii, Te voi ajuta; Te voi păzi și Te voi pune să faci legământ cu poporul, să ridici țara și să împarți moștenirile pustiite;
Psalmul 22.
2 Corinteni 6:2 Căci El zice: „La vremea potrivită, te-am ascultat; în ziua mântuirii, te-am ajutat. Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii.”
Acest verset 2, se aplică oricui în această seară care nu l-a primit pe Domnul Isus Hristos.
2 Corinteni 6:2b "Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii.”
Apostolul Pavel se prezintă cine este:
2 Corinteni 6:3 Noi nu dăm nimănui niciun prilej de poticnire, pentru ca slujba noastră să nu fie defăimată.
Câtă atenție trebuie să fie în viața noastră.
9 suferințe:
2 Corinteni 6:4 Ci, în toate privințele, arătăm că suntem niște vrednici slujitori ai lui Dumnezeu, prin multă răbdare, în necazuri, în nevoi, în strâmtorări, 6:5 în bătăi, în temnițe, în răscoale, în osteneli, în vegheri, în posturi;
9 calități:
2 Corinteni 6:6 prin curăție, prin înțelepciune, prin îndelungă răbdare, prin bunătate, prin Duhul Sfânt, printr-o dragoste neprefăcută, 6:7 prin cuvântul adevărului, prin puterea lui Dumnezeu, prin armele de lovire și de apărare pe care le dă neprihănirea;
9 paradoxuri, contraste:
2 Corinteni 6:8 în slavă și în ocară, în vorbire de rău și în vorbire de bine. Suntem priviți ca niște înșelători, măcar că spunem adevărul; 6:9 ca niște necunoscuți, măcar că suntem bine cunoscuți; ca unii care murim, și iată că trăim; ca niște pedepsiți, măcar că nu suntem omorâți; 6:10 ca niște întristați, și totdeauna suntem veseli; ca niște săraci, și totuși îmbogățim pe mulți; ca neavând nimic, și totuși stăpânind toate lucrurile.
Asupra noastră a fost transferată și vrednicia Domnului Isus Hristos.
2 Corinteni 6:5 în bătăi, în temnițe, în răscoale, în osteneli
Noaptea se ostenea și lucra la facerea corturilor.
La final spune: "prin Duhul Sfânt, printr-o dragoste neprefăcută (2 Corinteni 6:6 ).
Romani 1:16 Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului.
De unde bucurie în viața acestui om, prin câtă întristare a trecut, dar apostolul Pavel privea spre cer și era tot timpul vesel.
2 Corinteni 6:10 ca niște săraci, și totuși îmbogățim pe mulți
Era plin de Domnul Isus Hristos, bogățiile de har și putând să dea și altora.
...

27, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Luca 7:36-50, mesaj transmis prin Marinică Dinu Descarcă MP3
...
Luca 7:36 Un fariseu a rugat pe Isus să mănânce la el. Isus a intrat în casa fariseului și a șezut la masă.
7:37 Și iată că o femeie păcătoasă din cetate a aflat că El era la masă în casa fariseului: a adus un vas de alabastru cu mir mirositor
7:38 și stătea înapoi, lângă picioarele lui Isus, și plângea. Apoi a început să-I stropească picioarele cu lacrimile ei și să le șteargă cu părul capului ei; le săruta mult și le ungea cu mir.
7:39 Când a văzut lucrul acesta, fariseul care-L poftise și-a zis: „Omul acesta, dacă ar fi un proroc, ar ști cine și ce fel de femeie este cea care se atinge de El: că este o păcătoasă.”
7:40 Isus a luat cuvântul și i-a zis: „Simone, am să-ți spun ceva.” „Spune, Învățătorule”, I-a răspuns el.
7:41 „Un cămătar avea doi datornici: unul îi era dator cu cinci sute de lei, iar celălalt cu cincizeci.
7:42 Fiindcă n-aveau cu ce plăti, i-a iertat pe amândoi. Spune-Mi, dar, care din ei îl va iubi mai mult?”
7:43 Simon I-a răspuns: „Socotesc că acela căruia i-a iertat mai mult.” Isus i-a zis: „Drept ai judecat.”
7:44 Apoi S-a întors spre femeie și a zis lui Simon: „Vezi tu pe femeia aceasta? Am intrat în casa ta, și nu Mi-ai dat apă pentru spălat picioarele; dar ea Mi-a stropit picioarele cu lacrimile ei și Mi le-a șters cu părul capului ei.
7:45 Tu nu Mi-ai dat sărutare; dar ea, de când am intrat, n-a încetat să-Mi sărute picioarele.
7:46 Capul nu Mi l-ai uns cu untdelemn; dar ea Mi-a uns picioarele cu mir.
7:47 De aceea îți spun: păcatele ei, care sunt multe, sunt iertate; căci a iubit mult. Dar cui i se iartă puțin iubește puțin.”
7:48 Apoi a zis femeii: „Iertate îți sunt păcatele!”
7:49 Cei ce ședeau cu El la masă au început să zică între ei: „Cine este Acesta de iartă chiar și păcatele?”
7:50 Dar Isus a zis femeii: „Credința ta te-a mântuit; du-te în pace.”
Lucrarea de vestire a Evangheliei este pentru o vreme.
Evrei 3:15 câtă vreme se zice: „Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile, ca în ziua răzvrătirii.”
Ioel 2:13 Sfâșiați-vă inimile, nu hainele, și întoarceți-vă la Domnul Dumnezeul vostru. Căci El este milostiv și plin de îndurare, îndelung răbdător și bogat în bunătate și-I pare rău de relele pe care le trimite.
Dumnezeu vrea să ne dea un Duh nou.
Păcatul dă plăceri de-o clipă ce lasă sufletul gol.
Psalmi 32:1 (Un psalm al lui David. O cântare.) Ferice de cel cu fărădelegea iertată și de cel cu păcatul acoperit! 32:2 Ferice de omul căruia nu-i ține în seamă Domnul nelegiuirea și în duhul căruia nu este viclenie! 32:3 Câtă vreme am tăcut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate. 32:4 Căci zi și noapte mâna Ta apăsa asupra mea; mi se usca vlaga cum se usucă pământul de seceta verii. 32:5 Atunci Ți-am mărturisit păcatul meu și nu mi-am ascuns fărădelegea. Am zis: „Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!” Și Tu ai iertat vina păcatului meu.
Isaia 55:6 Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L câtă vreme este aproape.
Ioan 6:68 „Doamne”, I-a răspuns Simon Petru, „la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.
Ioan 4:31 În timpul acesta, ucenicii Îl rugau să mănânce și ziceau: „Învățătorule, mănâncă!” 4:32 Dar El le-a zis: „Eu am de mâncat o mâncare pe care voi n-o cunoașteți."
1 Timotei 1:15 O, adevărat și cu totul vrednic de primit este cuvântul care zice: „Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși”, dintre care cel dintâi sunt eu.
Ioan 10:7 Isus le-a mai zis: „Adevărat, adevărat vă spun că Eu sunt Ușa oilor.
Era anormal ca acolo unde erau bărbații să stea o femeie.
Dacă nu te înțelege nimeni, te înțelege Domnul Isus Hristos, vino la El!
Plâng. Lui Ieremia 3:39 De ce să se plângă omul cât trăiește? Fiecare să se plângă mai bine de păcatele lui!
Psalmi 50:23 Cine aduce mulțumiri ca jertfă, acela Mă proslăvește, și celui ce veghează asupra căii lui, aceluia îi voi arăta mântuirea lui Dumnezeu.”
Psalmi 139:24 Vezi dacă sunt pe o cale rea, și du-mă pe calea veșniciei!
Vasul de alabastru valora cât câștigul unui om pe un an.
Era într-o adunare obiceiul să se dea ceva din partea fiecăruia pentru întreținerea adunării, și se împărțea o tavă pe care să se pună bani, și a ajuns tava și în dreptul unui tinerel, a căutat în buzunare și n-a găsit nimic, dar când a ajuns tava la el, a zis "coborâți tava!", și s-a coborât tava până la brâu, dar tinerelul a zis "coborâți-o mai jos, mai jos, puneți-o pe podea!", și atunci el s-a pus cu totul pe tavă "Doamne Isuse, mă dau cu totul ție!".
...