duminică, 26 ianuarie 2014

26, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:18-19, mesaj transmis prin Andrei Banu Descarcă MP3
...
1 Petru 1:18 căci știți că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ați fost răscumpărați din felul deșert de viețuire pe care-l moșteniserăți de la părinții voștri, 1:19 ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur și fără prihană.
...

26, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:22-25, mesaj transmis prin Florin Ghiță Descarcă MP3
...
1 Petru 1:22 Deci ca unii care prin ascultarea de adevăr v-ați curățat sufletele prin Duhul, ca să aveți o dragoste de frați neprefăcută, iubiți-vă cu căldură unii pe alții, din toată inima; 1:23 fiindcă ați fost născuți din nou nu dintr-o sămânță care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu și care rămâne în veac. 1:24 Căci orice făptură este ca iarba, și toată slava ei, ca floarea ierbii. Iarba se usucă, și floarea cade jos, 1:25 dar Cuvântul Domnului rămâne în veac. Și acesta este Cuvântul care v-a fost propovăduit prin Evanghelie.
V-ați curățit sufletele prin ascultarea de adevăr și prin ascultarea de Duhul.
...

26, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:13-25; 2:1-3; Cum să trăim sfinți într-o lume poluată?, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
1 Petru 1:13 De aceea, încingeți-vă coapsele minții voastre, fiți treji și puneți-vă toată nădejdea în harul care vă va fi adus la arătarea lui Isus Hristos. 1:14 Ca niște copii ascultători, nu vă lăsați târâți în poftele pe care le aveați altădată, când erați în neștiință. 1:15 Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiți și voi sfinți în toată purtarea voastră. 1:16 Căci este scris: „Fiți sfinți, căci Eu sunt sfânt”. 1:17 Și dacă chemați ca Tată pe Cel ce judecă fără părtinire pe fiecare după faptele lui, purtați-vă cu frică în timpul pribegiei voastre; 1:18 căci știți că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ați fost răscumpărați din felul deșert de viețuire pe care-l moșteniserăți de la părinții voștri, 1:19 ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur și fără prihană. 1:20 El a fost cunoscut mai înainte de întemeierea lumii și a fost arătat la sfârșitul vremurilor pentru voi 1:21 care prin El sunteți credincioși în Dumnezeu care L-a înviat din morți și I-a dat slavă, pentru ca credința și nădejdea voastră să fie în Dumnezeu. 1:22 Deci ca unii care prin ascultarea de adevăr v-ați curățat sufletele prin Duhul, ca să aveți o dragoste de frați neprefăcută, iubiți-vă cu căldură unii pe alții, din toată inima; 1:23 fiindcă ați fost născuți din nou nu dintr-o sămânță care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu și care rămâne în veac. 1:24 Căci orice făptură este ca iarba, și toată slava ei, ca floarea ierbii. Iarba se usucă, și floarea cade jos, 1:25 dar Cuvântul Domnului rămâne în veac. Și acesta este Cuvântul care v-a fost propovăduit prin Evanghelie. 2:1 Lepădați, dar, orice răutate, orice vicleșug, orice fel de prefăcătorie, de pizmă și de clevetire; 2:2 și, ca niște prunci născuți de curând, să doriți laptele duhovnicesc și curat, pentru ca prin el să creșteți spre mântuire, 2:3 dacă ați gustat în adevăr că bun este Domnul.
...

26, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Isaia 12:1-6, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
Isaia 12:1 În ziua aceea vei zice: „Te laud, Doamne, căci ai fost supărat pe mine, dar mânia Ta s-a potolit, și m-ai mângâiat! 12:2 Iată, Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere și nu mă voi teme de nimic; căci Domnul Dumnezeu este tăria mea și pricina laudelor mele, și El m-a mântuit.” 12:3 Veți scoate apă cu bucurie din izvoarele mântuirii 12:4 și veți zice în ziua aceea: „Lăudați pe Domnul, chemați Numele Lui, vestiți lucrările Lui printre popoare, pomeniți mărimea Numelui Lui! 12:5 Cântați Domnului, căci a făcut lucruri strălucite: să fie cunoscute în tot pământul! 12:6 Strigă de bucurie și veselie, locuitoare a Sionului, căci mare este în mijlocul tău Sfântul lui Israel.”
...

26, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Luca 4:16-21, mesaj transmis prin Nelu Zărnescu Descarcă MP3
...
Luca 4:16 A venit în Nazaret, unde fusese crescut; și, după obiceiul Său, în ziua Sabatului a intrat în sinagogă. S-a sculat să citească, 4:17 și I s-a dat cartea prorocului Isaia. Când a deschis-o, a dat peste locul unde era scris: 4:18 „Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia; M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc robilor de război slobozirea, și orbilor căpătarea vederii; să dau drumul celor apăsați 4:19 și să vestesc anul de îndurare al Domnului.” 4:20 În urmă, a închis cartea, a dat-o înapoi îngrijitorului și a șezut jos. Toți cei ce se aflau în sinagogă aveau privirile pironite spre El. 4:21 Atunci a început să le spună: „Astăzi s-au împlinit cuvintele acestea din Scriptură pe care le-ați auzit.”
...