joi, 13 iunie 2013

13, Joi - 2

Evanghelizare, seara
Predică, 2 Corinteni 3:18, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
2 Corinteni 3:18 "Noi toți privim cu fața descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, și suntem schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului."
Atracția omului credincios este caracterul moral al Domnului Hristos.
Pe măsură ce înaintează omul în viață apar schimbări în viața lui, în trupul lui. Sub aspect moral lucrurile merg din rău în mai rău.
Credinciosul este chemat să privească în Cuvânt.
Dacă însă omul se schimbă prin strădania ta, omul ajunge să fie falimentar. Dar Cuvântul spune că Dumnezeu schimbă pe cei smeriți și care ascultă. Nu există ascultare fără smerenie.
"suntem schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului."
Omul nostru dinlăuntru se înnoiește din zi în zi. Regula schimbării în viața omului credincios este: schimbarea în fiecare zi. Un caracter care se lasă lucrat de Dumnezeu. O schimbare care are ca finalitate viața din belșug.
Ce fel de slavă are în vedere Cuvântul lui Dumnezeu aici? Este vorba de acea experiență de viață progresivă. O slavă a caracterului moral al Domnului Isus Hristos.
Ceea ce caracterizează viața lui Moise este o experiență în care Dumnezeu vorbește direct cu El. Un moment al intimității cu Dumnezeu. Moise este omul care deja simte lucrurile care înalță. Drumul vieții sale este din slavă în slavă.
Totuși prezența lui Dumnezeu nu este semnul că omul este schimbat total. Au rămas aspecte ale omului care nu au fost schimbate, Moise se mânie când poporul păcătuiește și sparge tablele legii. Dumnezeu ne schimbă doar prin puterea Duhului Sfânt. Nu este nici un rost să te consumi pentru lucrurile lumii. Moise a învățat dintr-o lecție și n-a mai spart al doilea rând de table. Oare noi după câte lecții învățăm?
Moise spune lui Dumnezeu: "neamul acesta este poporul Tău!". Exod 33:12-17
2 Corinteni 5:17 "Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi."
Orice experiență de viață unde Domnul este slăvit! Afirmația din cartea Iov: "Ai văzut pe robul meu Iov?"
Când Ilie a fost în gaura stâncii și a trecut Domnul să i se arate, a trecut un vânt năprasnic dar nu era Dumnezeu acolo, a trecut un foc dar Dumnezeu nu era acolo, dar când a trecut un susur blând acolo era Dumnezeu! Totdeuna ai nevoie de momente singure în care să ai părtășie cu Dumnezeu.
Regula de viață constantă a schimbării.
...

13, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Luca 9:10-17, mesaj transmis prin Traian Coteanu Descarcă MP3
...
Erau 5000 de bărbați în pustie ce ascultau pe Domnul Isus cum vorbea. A fost greu pentru femei și copii ca să facă drumul în pustie să meargă după Domnul Isus ca să-L asculte. Unde mai găsești atâția oameni care să se adune la un loc? Poate la concerte dar ei rămân nesaturați.
Domnul Isus ne spune să ne bucurăm că El ne dă viața veșnică în cer la Tatăl.
Oare o sămânță care dă rod nu este o minune? Oare o nucă care crește într-un copac care la rândul lui dă rod alte nuci nu este o minune?
Domnul ne dă pilda cu omul căruia i-a rodit țarina. Dar el nu era liniștit și n-a dat la alții ci s-a gândit el toată noaptea ce să facă, Domnul l-a numit un nebun! "Nebunule, ce-ți va folosi toate aceste avuții dacă în noaptea aceasta iți voi cere sufletul?"
Dar dacă Dumnezeu n-ar crea condiții pentru atâția oameni de pe pământ, n-ar pieri aceștia?
Pe vremea lui Iosif, a fost foamete cruntă, dar Dumnezeu i-a dat înțelepciune cum să administreze ca să hrănească pe egipteni.
Dacă ar fi înțelepciune mai mare la cei de sus ar fi rod mai mare la câte ogoare nu se seamănă.
Când au fost oamenii în preajma Domnului, ei nu au rămas flămânzi.
Domnul Isus îi pune la încercare pe ucenici: "dați-le voi să mănânce!".
În cazul lui Elisei, s-au hrănit 100 de oameni cu 20 de pâini.
In cazul Domnului Isus înmulțirea este mult mai mare: o pâine la 1000 de oameni. A fost ordine, a fost disciplină. S-au săturat toți cei prezenți și au rămas și firimituri.
Despre Rut, a fost harnică să strângă spicele din urma secerătorilor. Boaz, stăpânul ogorului a văzut-o și a vorbit să fie ajutată.
Astăzi sunt oameni care cerșesc, primesc, dar tot nemulțumiți sunt.
Domnul Isus este hrană pentru sufletul care apelează la El.
Sângele Domnului Isus Hristos a curs ca să ierte toate păcatele.
Trebuie să aveți credință: pocăiți-vă și credeți în Evanghelie!
Harul și pacea să vă fie înmulțite!
...