joi, 1 mai 2014

1, Joi - 2

Zidire, seara
Predică, Luca 18:31-19:11, mesaj transmis prin Marius Ștefănescu Descarcă MP3
...
Omul acesta orb nu se lasă pentru că este disperat. Omul acesta face o alegere: merg la Domnul Isus!
Să ne aducem aminte că El este Stăpânul și face ce vrea.
Să atârni de El toată viața, este un mare lucru. Mai departe am nevoie ca acol unde merg să vi și Tu. Să nu trăiesc în îngăduința Ta ci să trăiesc în voia Ta!
Faptele apostolilor 9:6 „Doamne, ce vrei să fac?”
Cine se întâlnește personal cu Domnul Isus, va avea putere.
Pocăința lui Saul (Pavel) este o pocăință crescândă.
Domnul Isus este Cel care îi acordă slujba lui Pavel.
Cel rău e un hoț și nu iubește oile.
2 Corinteni 11:2 Căci sunt gelos de voi cu o gelozie după voia lui Dumnezeu, pentru că v-am logodit cu un bărbat, ca să vă înfățișez înaintea lui Hristos ca pe o fecioară curată. 11:3 Dar mă tem ca, după cum șarpele a amăgit pe Eva cu șiretlicul lui, tot așa și gândurile voastre să nu se strice de la curăția și credincioșia care este față de Hristos.
Pavel este conștient că turma este în pericol.
Dar cine sunt lupii? Dar de noi când ne facem grijă? Domnul Dumnezeu este Cel care vrea să mă ocup de mine.
Cel rău vrea să lupte împotriva lui Dumnezeu.
Ioan 10:10 Eu am venit ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug.
Duhul lui Dumnezeu nu va veni peste un om care bârfește.
Isaia 51:11 Astfel cei răscumpărați de Domnul se vor întoarce, vor veni în Sion cu cântări de biruință, și o bucurie veșnică le va încununa capul; îi va apuca veselia și bucuria, iar durerea și gemetele vor fugi. 51:12 „Eu, Eu vă mângâi. Dar cine ești tu, ca să te temi de omul cel muritor, și de fiul omului, care trece ca iarba,
Domnul Isus Hristos m-a chemat să mă uit nu la oameni ci la Domnul. Domnul Dumnezeu lucrează atunci când stai lângă El.
Oamenii sesizează când îi iubești sau când îți faci datoria.
Duhul lui Dumnezeu este Cel care dă farmecul unui om. Bunătatea este cea care face farmecul unui om.
Un sărac vorbește rugându-se, dar bogatul vorbește cu asprime.
Domnul Dumnezeu este foarte sensibil când vede pe cel care se pocăiește.
Dumnezeu îl iartă pe Manase la finalul vieții lui când era în lanțuri. Dumnezeu îl iartă pe Ahab, iartă cetatea Ninive.
Domnul Dumnezeu să ne ajute să-l căutam cu toată puterea.
David este cel care trece prin școala lui Saul 40 de ani. Iar când a venit Natan și l-a mustrat pe David, acesta s-a pocăit.
Rugăciunea ascultată de Dumnezeu este rugăciunea venită din inimă.
Prioritățile noi le stabilim.
Omul acesta orb are nevoie să-l întâlnească pe Dumnezeu pentru că era orb.
Cel mai frumos este ca Domnul Isus să intre în mine.
...

1, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Luca 18:31-19:11, mesaj transmis prin Cornel Ciucă Descarcă MP3
...
Luca 18:31 Isus a luat cu Sine pe cei doisprezece și le-a zis: „Iată că ne suim la Ierusalim, și tot ce a fost scris prin proroci despre Fiul omului se va împlini. 18:32 Căci va fi dat în mâna Neamurilor; Îl vor batjocori, Îl vor ocărî, Îl vor scuipa; 18:33 și, după ce-L vor bate cu nuiele, Îl vor omorî, dar a treia zi va învia.” 18:34 Ei n-au înțeles nimic din aceste lucruri: căci vorbirea aceasta era ascunsă pentru ei și nu pricepeau ce le spunea Isus. 18:35 Pe când Se apropia Isus de Ierihon, un orb ședea lângă drum și cerșea. 18:36 Când a auzit norodul trecând, a întrebat ce este. 18:37 I-au spus: „Trece Isus din Nazaret.” 18:38 Și el a strigat: „Isuse, Fiul lui David, ai milă de mine!” 18:39 Cei ce mergeau înainte îl certau să tacă; dar el țipa și mai tare: „Fiul lui David, ai milă de mine!” 18:40 Isus S-a oprit și a poruncit să-l aducă la El; și, după ce s-a apropiat, l-a întrebat: 18:41 „Ce vrei să-ți fac?” „Doamne”, a răspuns el, „să-mi capăt vederea.” 18:42 Și Isus i-a zis: „Capătă-ți vederea. Credința ta te-a mântuit.” 18:43 Numaidecât, orbul și-a căpătat vederea și a mers după Isus, slăvind pe Dumnezeu. Tot norodul, când a văzut cele întâmplate, a dat laudă lui Dumnezeu. 19:1 Isus a intrat în Ierihon și trecea prin cetate. 19:2 Și un om bogat, numit Zacheu, mai marele vameșilor, 19:3 căuta să vadă care este Isus; dar nu putea din pricina norodului, căci era mic de statură. 19:4 A alergat înainte și s-a suit într-un dud ca să-L vadă; pentru că pe drumul acela avea să treacă. 19:5 Isus, când a ajuns la locul acela, Și-a ridicat ochii în sus și i-a zis: „Zachee, dă-te jos degrabă, căci astăzi trebuie să rămân în casa ta.” 19:6 Zacheu s-a dat jos în grabă și L-a primit cu bucurie. 19:7 Când au văzut lucrul acesta, toți cârteau și ziceau: „A intrat să găzduiască la un om păcătos!” 19:8 Dar Zacheu a stat înaintea Domnului și I-a zis: „Iată, Doamne, jumătate din avuția mea o dau săracilor; și, dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, îi dau înapoi împătrit.” 19:9 Isus i-a zis: „Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta, căci și el este fiul lui Avraam. 19:10 Pentru că Fiul omului a venit să caute și să mântuiască ce era pierdut.”
Dacă va fi să plecați, știți unde o să ajungeți? Eu știu, pentru că știu în cine am crezut.
Credința găsește întotdeauna soluții.
...