joi, 7 noiembrie 2013

7, Joi - 2

Zidire, seara
Predică, Efeseni 4:1-4, mesaj transmis prin Nelu Zărnescu Descarcă MP3
...
Un om a zis: "Mizeria, datoriile și satana să nu-mi treacă pragul. Primele nu mi-au trecut pragul dar satana a mai trecut."
Nu cumva? Ce viclean de vrăjmaș. Vrea prăpăd să facă.
Chiar dacă te mușcă șarpele, veninul lui nu-și mai poate face efectul din pricina sângelui Domnului Isus Hristos pentru cine se încrede în El.
Efeseni 4:1 Vă sfătuiesc, dar, eu, cel întemnițat pentru Domnul, să vă purtați într-un chip vrednic de chemarea pe care ați primit-o, 4:2 cu toată smerenia și blândețea, cu îndelungă răbdare; îngăduiți-vă unii pe alții în dragoste 4:3 și căutați să păstrați unirea Duhului, prin legătura păcii. 4:4 Este un singur trup, un singur Duh, după cum și voi ați fost chemați la o singură nădejde a chemării voastre.
O chemare din pușcărie. Îl așteapta de bună seamă și moartea dar el se gândea la bisericile pe unde a fost.
Nu suntem vrednici nici unul de chemarea Lui, dar după ce ne întoarcem la El trebuie să ne facem vrednici de El.
Pe proorocul Ilie l-a apucat odată deznădejdea cum ne mai apucă și pe noi. Și Dumnezeu îi dă sarcini să ungă pe oameni. Și unge chiar și pe necredincioși, un om care avea să omoare pe pruncii lui Israel. Dar mai unge și un Împărat în Israel și apoi unge și pe Elisei să fie prooroc în locul lui.
4 lucruri:
1) Dumnezeu ne-a chemat la mântuire. Domnul Isus i-a luat toată puterea satanei.
1 Petru 2:9 Voi însă sunteți o seminție aleasă, o preoție împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Și l-a câștigat ca să fie al Lui, ca să vestiți puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată;
El ne-a chemat ca să fim mântuiți.
Efeseni 2:8 Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. 2:9 Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.
Câți ați chemat la mântuire anul acesta?
Să faci o vizită pe săptămână, să aduci un suflet pe lună la adunare, să înveți un verset pe zi.
2) 1 Tesaloniceni 4:7 Căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăție, ci la sfințire.
Am fost chemați la sfințire. Puși deoparte pentru curațire.
Sunt mulți mântuiți ne izbăviți. Poate ești ne izbăvit de alcool. Sau poate chiar de Coca Cola, sau de înghețată.
Noi ne gândim numai la lucruri extraordinare dar sunt și lucruri mici care ne robesc.
1 Tesaloniceni 5:23 Dumnezeul păcii să vă sfințească El însuși pe deplin; și duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană, la venirea Domnului nostru Isus Hristos.
Sfințirea este un proces care durează toată viața.
Efeseni 1:1 Pavel, apostol al lui Isus Hristos, prin voia lui Dumnezeu, către sfinții care sunt în Efes și credincioșii în Hristos Isus
Evrei 12:14 Urmăriți pacea cu toți și sfințirea, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul.
Fără dragoste suntem un clopoțel care este gol pe dinlăuntru dar cu mult zgomot.
2 Corinteni 7:1 Deci fiindcă avem astfel de făgăduințe, preaiubiților, să ne curățăm de orice întinăciune a cărnii și a duhului și să ne ducem sfințirea până la capăt, în frica de Dumnezeu.
Și sfințirea trebuie dusă până la capăt.
Curaj înseamnă să spui nu la lucrurile rele.
3) Slujirea pentru Domnul
Faptele apostolilor 13:2 Pe când slujeau Domnului și posteau, Duhul Sfânt a zis: „Puneți-Mi deoparte pe Barnaba și pe Saul, pentru lucrarea la care i-am chemat.”
Cel înțelept câștigă suflete.
Pe câți frați slujești?
Pentru câți te rogi? Cu rugăciune, cu post.
Spurgeon spunea că el e doar o pâlnie și a arătat unor oameni 200 de credincioși care se rugau pentru el.
Domnul Isus a luat ștergarul, era unul singur.
1 Corinteni 15:58 De aceea, preaiubiții mei frați, fiți tari, neclintiți, sporiți totdeauna în lucrul Domnului, căci știți că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică.
Pe lângă prăjituri să mai spui și din Cuvânt.
A spori înseamnă să dai pe deasupra.
Albert Durer, renumit că a pictat acele mâini care se roagă. Au luat o cameră împreună, unul lucrează iar celălalt învață. Unul a învățat să picteze iar celălalt a muncit, iar când a făcut facultatea s-a lăsat după un an pentru că nu mai putea ține pensula.
Nu contează ce faci pentru Dumnezeu, ci contează să faci.
4) Dumnezeu ne-a chemat la răsplătire.
2 Corinteni 5:10 Căci toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-și primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup.
Ce rău poți să mai faci? Să slujești prin firea pământească. Firea pământească are resurse inepuizabile.
Temelia este Jertfa Domnului Isus Hristos. Ia să vedem ce ai pus deasupra: lemn, fân, paie, trestii?
Cel puțin o cunună vom lua și noi. Fiecare dintre noi avem nevoie să lăsăm pe Duhul Sfânt să ne pregătească. O să avem acolo ce trimitem de aici.
Casa e a Domnului, garsoniera e a ta. Ce bine e să lași lucrurile descurcate.
Tu trebuie să rezolvi problema cu actele. Mi-am notat pe un caiet ce să rămână la fiecare. E bine să nu generezi tu probleme.
Și pentru slaba mea lucrare, cununa Tu vei știi să alegi.
...

7, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Numeri 21:4-9; Ioan 3:14-17, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Domnul Isus era gata să primească pe oricine. Nicodim vine la El seara târziu și îi spune acele cuvinte frumoase. Dar Domnul Isus îi spune că e mai important ca omul să se nască din nou.
Este bine să vi la Domnul Isus așa cum ești, să nu aștepți să te faci mai bun.
... Dar cum au ajuns șerpii în tabăra evreilor? Cel rău are căile lui ca să depărteze pe om de adevăr.
Copiilor le plac imaginile. Să vedem în această seară imaginea evreilor în pustie. Drumul putea fi parcurs așa repede dar s-a întâmplat ceva: au început să cârtească, să fie nemulțumiți.
Numeri 21:5 și a vorbit împotriva lui Dumnezeu și împotriva lui Moise: „Pentru ce ne-ați scos din Egipt ca să murim în pustiu? Căci nu este nici pâine, nici apă și ni s-a scârbit sufletul de această hrană proastă.”
Atunci, acolo a intervenit păcatul răzvrătirii.
Imaginați-vă prin credință, o mulțime mare de oameni, aveau și animale. În inima lor s-au răzvrătit față de Dumnezeu și față de Moise. Crezi că e ușor să mergi prin pustie, cu copii alături, li se facea sete.
Nemulțumirea atunci când atacă, vei spune lucruri pe care nu le-ai spune. Dumnezeu este sfânt, nu poate tolera păcatul și a trimis acei șerpi.
Ce mare este acest Dumnezeu, cum a trimis și în cazul lui Iona un pește mare să-l ducă la Ninive și apoi un vierme mic care să usuce curcubetele la care se adaptea Iona de soare.
Ce bine este să recunoști. Atunci când recunoști ce ai făcut, Dumnezeu este gata să-ți ia păcatul.
Șerpii au rămas în tabără, dar oricine avea mușcături trebuia să iasă din cort și să se uite spre acel șarpe de aramă, iar veninul șarpelui era anihilat. Dar avea vreo putere arama aceea în bătaia soarelui? Nu, ci avea putere Dumnezeu.
În Eden a fost deajuns un singur păcat și au murit. Păcatul este numit și șarpe. Are și un nume acest șarpe, Satana.
Prin păcat omul i-a întors spatele lui Dumnezeu.
De ce este asemănat păcatul cu un șarpe. Mușcătura păcatului aduce venin. La început este minciuna, neascultarea. Azi faci un lucru mic, mâine faci un lucru mai mare.
Așa e cu oamenii care caută în gunoi. Și ajungi să te depărtezi de Dumnezeu și nu mai realizezi că este păcat.
Păcatul este ca un lanț care te înconjoară, încet încet te strânge. Oricât de manierați ar fi oamenii, aceia nu ne pot ajuta. Doar Domnul Isus Hristos ne poate ajuta în privința eliberării de păcat. Domnul Isus nu vorbea de înălțarea Sa la cer ci despre înălțarea Sa pe o cruce.
Dar un singur păcat este ca și zgârietura pe o mașină nou nouță pe tabla care strălucește în soare.
Trebuie să ne pară rău. Când oamenii aceia au fost asaltați de șerpi, au venit la Moise și au plâns. Pocăința nu înseamnă doar o căință. Iuda a zis că dacă o să-L dea prins o să aibă 30 de arginți. Credea că Domnul Isus avea să scape ca și altă dată.
Șarpele cel vechi vine și la tine și te va ucide cu otrava sa. Vino la Isus, chiar dacă ai fi fost mușcat de un șarpe, are Domnul Isus antidot pentru șarpele cel vechi.
Nu vrei tu să lași ca sângele Meu să te curățească. Acum și aici predă-ți viața Domnului Isus!
Domnul Isus abia așteaptă ca să-ți dea siguranța mântuirii.
Dacă cumva din neatenție am fost mușcat de un șarpe, să nu stăm așa, n-aveți nici o șansă, veniți la Domnul Isus!
Curați, spălați în sângele Domnului Isus!
...