joi, 26 septembrie 2013

26, Joi - 2

Zidire, seara
Predică, Ioan 1:1-18, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
S-a vorbit despre păcat și moarte.
Criza creștinismului este că tratează superficial.
Dragostea lui Dumnezeu este măsurată între aceste 2 realități: păcătoșenia omului și jertfa Domnului Hristos. Dumnezeu își arată dragostea - este un prezent continuu.
"Sfârșitul Tău pe cruce Doamne, fiori de groază mi-a trezit."
Ce Dumnezeu detaliat! Noi ne pierdem în detalii.
Un Dumnezeu al sintezei și un Dumnezeu al detaliului, acesta este Domnul Isus Hristos!
Nici măcar un detaliu n-a fost făcut fără El. El este esențial în ce avem de făcut.
Puterea Sa în comunicare sau în transmitere.
Decizia lui Dumnezeu să nu mai sufle decizia omului.
Ioan 1:6 "A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan."
Câtă simplitate!
De 36 de ori apare cuvântul "viață" în Evanghelia după Ioan.
Suntem martori pentru Domnul Isus Hristos sau pentru ce suntem martori?
Venind în lume, Lumina aceasta luminează pe orice om, fie pentru mântuire fie ca să se vadă că trăiește în păcat.
Avem nevoie de lumină în viața noastră!
Lumina și lumea care avea nevoie de lumină
În necazuri și tensiuni putem primi acest cuvânt: Dacă Domnul și Învățătorul nostru a fost primit cu respingere și noi trebuie să ne așteptăm la asta din partea lumii.
Harul și îndurarea lui Dumnezeu. Să așteptăm de la harul lui Dumnezeu!
... Lumina respinsă.
Unul din cele mai triste versete: "a venit la ai Săi și ai Săi nu L-au primit" (Ioan 1:11).
Lumina primită.
Ioan 1:12-13 "Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; 
născuți nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu."
Născuți din Dumnezeu!
Dragostea divină în experiență.
Ioan 1:14 "Și Cuvântul S-a făcut trup și a locuit printre noi, plin de har și de adevăr. Și noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava Singurului născut din Tatăl."
La fel ca mișcarea cortului prin pustie. Când este vorba de cort înseamnă să te miști.
Privind spre exterior totul era obișnuit, când intrai în interior vedeai comoara. Și când se desfăcea cortul lucrurile de aur se împachetau.
Domnul a avut oameni contemplativi.
2 Corinteni 3:18 "Noi toți privim cu fața descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, și suntem schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului."
Trăirea acestei mântuiri este că am primit.
Nașterea din nou se verifică:
Galateni 5:19-21
1 Corinteni 6:9-10
Matei 7:15-20
Casa zidită pe stâncă
1 Ioan 3:6-8
1 Ioan 3:12, 13, 15

Galateni 5:19 Și faptele firii pământești sunt cunoscute și sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăția, desfrânarea, 5:20 închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide, 5:21 pizmele, uciderile, bețiile, îmbuibările și alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.

1 Corinteni 6:9 Nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelați în privința aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiții, 6:10 nici hoții, nici cei lacomi, nici bețivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.

Matei 7:15 Păziți-vă de prorocii mincinoși! Ei vin la voi îmbrăcați în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt niște lupi răpitori. 7:16 Îi veți cunoaște după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini? 7:17 Tot așa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele. 7:18 Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rău nu poate face roade bune. 7:19 Orice pom care nu face roade bune este tăiat și aruncat în foc. 7:20 Așa că, după roadele lor îi veți cunoaște.

Matei 7:26 Însă oricine aude aceste cuvinte ale Mele, și nu le face, va fi asemănat cu un om nechibzuit care și-a zidit casa pe nisip. 7:27 A dat ploaia, au venit șuvoaiele, au suflat vânturile și au izbit în casa aceea; ea s-a prăbușit, și prăbușirea i-a fost mare.”

1 Ioan 3:6 Oricine rămâne în El nu păcătuiește; oricine păcătuiește nu L-a văzut, nici nu L-a cunoscut. 3:7 Copilașilor, nimeni să nu vă înșele! Cine trăiește în neprihănire este neprihănit, cum El însuși este neprihănit. 3:8 Cine păcătuiește este de la diavolul, căci diavolul păcătuiește de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului.

1 Ioan 3:12 "nu cum a fost Cain, care era de la cel rău și a ucis pe fratele său. Și pentru ce l-a ucis? Pentru că faptele lui erau rele, iar ale fratelui său erau neprihănite. 3:13 Nu vă mirați, fraților, dacă vă urăște lumea. 3:15 Oricine urăște pe fratele său este un ucigaș; și știți că niciun ucigaș n-are viața veșnică rămânând în el."
...

26, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Romani 5:8, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Romani 5:8 "Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi."
Esența Evangheliei: El și-a dat viața pentru noi.
Ne e vorba de merite. Și-a arătat îndurarea Lui.
Dumnezeu își încordează arcul și-l ochește pe om... Mai este timp? Nu mai este!
Ieremia 2:13 "Căci poporul Meu a săvârșit un îndoit păcat: M-au părăsit pe Mine, Izvorul apelor vii, și și-au săpat puțuri, puțuri crăpate care nu țin apă."
Cât ne iubește Dumnezeu?
Ioan 3:16 "Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică."
S-a arătat dragostea Lui la Golgota.
Ioan 10:11 "Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun Își dă viața pentru oi."
1 Petru 1:18-19 "căci știți că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, ați fost răscumpărați din felul deșert de viețuire pe care-l moșteniserăți de la părinții voștri,
ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur și fără prihană."
Efeseni 1:7 "În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor"
Motivul este substituirea.
El a purtat păcatele noastre pe lemn. Ce puternică este Jertfa Domnului Isus! Păcatele a 7 miliarde de oameni.
Trebuie trăită o viață în temere. O teamă sfântă ca să nu păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu.
Duhul lui Dumnezeu produce scârbă de păcat în viața noastră.
...