duminică, 1 iunie 2014

1, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 4, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
Trecut, prezent și viitor. Cel ce-a pătimit în trup a sfârșit-o cu păcatul. Suferința vine singură, trebuie să ne așteptăm la așa ceva.
Viața de sfințire costă. Este o luptă a credinței și aceasta se lasă cu pătimire în trup.
Fi serios: roagă-te, slujește, vestește Evanghelia.
Pentru viitor: nu vă mirați ca de ceva ciudat.
Așteptăm venirea Domnului Isus în fiecare zi. Trăim cu ziua.
Cred că avem probleme cu așteptarea, cred că ne-am legat de pământ.
Este această suferință pentru purificare. Rostul este să semănăm cu El. Avem atâta zgură, atâta mândrie.
Domnul Isus este judecătorul adunării.
Scopul nu este să scăpăm de Iad ci scăpați de Iad să-l proslăvim pe Dumnezeu.
"Și dacă cel neprihănit scapă cu greu"
Problema de răsplătire este o problemă de viață.
Marea problemă e în interior. Domnul se uită la inimă.
Este o judecată de noi înșine și este o judecată a adunării.
Cel nelegiuit și cel păcătos va trebui să meargă într-un chin veșnic.
"Așa că cei care suferă după voia lui Dumnezeu". Suferim după voia lui Dumnezeu?
"Să-și încredințeze sufletele credinciosului Ziditor". Acela care poate să ne zidească. "Să facă ce este bine".
...

1, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, Creștinul este pocăit, mesaj transmis prin Nicolae Vlaicu Descarcă MP3
...
La început mi-a fost rușine când a trebuit să mărturisesc că sunt pocăit.
Neplăceri din pricina credinței.
...

1, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 4:12-19, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3
...
1 Petru 4:12 Preaiubiților, nu vă mirați de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat care a dat peste voi; 4:13 dimpotrivă, bucurați-vă, întrucât aveți parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucurați și să vă înveseliți și la arătarea slavei Lui. 4:14 Dacă sunteți batjocoriți pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihnește peste voi. 4:15 Nimeni din voi să nu sufere ca ucigaș sau ca hoț, sau ca făcător de rele, sau ca unul care se amestecă în treburile altuia. 4:16 Dimpotrivă, dacă suferă pentru că este creștin, să nu-i fie rușine, ci să proslăvească pe Dumnezeu pentru numele acesta. 4:17 Căci suntem în clipa când judecata stă să înceapă de la Casa lui Dumnezeu. Și, dacă începe cu noi, care va fi sfârșitul celor ce nu ascultă de Evanghelia lui Dumnezeu? 4:18 Și, dacă cel neprihănit scapă cu greu, ce se va face cel nelegiuit și cel păcătos? 4:19 Așa că cei ce suferă după voia lui Dumnezeu să-și încredințeze sufletele credinciosului Ziditor și să facă ce este bine.
Dumnezeu, care îngăduie încercarea.
Suferința pentru Numele Lui și suferința pentru numele nostru.
Faptele apostolilor 17:6 „Oamenii aceștia, care au răscolit lumea, au venit și aici,
Faptele apostolilor 11:26 și, când l-a găsit, l-a adus la Antiohia. Un an întreg au luat parte la adunările bisericii și au învățat pe mulți oameni. Pentru întâia dată, ucenicilor li s-a dat numele de creștini în Antiohia.
Faptele apostolilor 26:28 Și Agripa a zis lui Pavel: „Curând mai vrei tu să mă îndupleci să mă fac creștin!”
Iacov 2:7 Nu batjocoresc ei frumosul nume pe care-l purtați?
7 lucruri care definesc un creștin autentic:
1) cineva care crede în Domnul Hristos, v1
2) identitatea, un copil al lui Dumnezeu, 1 Petru 2:2
3) caracter, sfânt, 1 Petru 3:15
4) lucrarea, ispravnic, 1 Petru 4:10
5) scopul, un popor care să-I fie martor
6) mediul, un străin și călător, 1 Petru 2:11
7) așteptarea-veșnicia, e veghetor
Să nu-i fie rușine că este creștin.
...

1, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Ioan 8:1-11, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
Dragostea Domnului Hristos pentru Templu.
Dumnezeu este Acela care are drept de răscumpărare a sufletelor noastre.
Nu știm cât vom mai trăi pe pământul acesta.
Credinciosul trăiește în fiecare zi.
Un om care trăiește în păcat va submina Evanghelia. Păcatul se va împotrivi lui Dumnezeu.
Domnul Hristos era Legea însăși.
Evanghelia țintește păcatul și spune: plata păcatului este moartea.
Regula de viață a celui credincios este sfințenia.
...

1, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Ioan 8:1-11, mesaj transmis prin Daniel Dumitrescu Descarcă MP3
...
Ioan 8:1 Isus S-a dus la Muntele Măslinilor. 8:2 Dar dis-de-dimineață a venit din nou în Templu; și tot norodul a venit la El. El a șezut jos și-i învăța. 8:3 Atunci cărturarii și fariseii I-au adus o femeie prinsă în preacurvie. Au pus-o în mijlocul norodului 8:4 și au zis lui Isus: „Învățătorule, femeia aceasta a fost prinsă chiar când săvârșea preacurvia. 8:5 Moise, în Lege, ne-a poruncit să ucidem cu pietre pe astfel de femei: Tu, dar, ce zici?” 8:6 Spuneau lucrul acesta ca să-L ispitească și să-L poată învinui. Dar Isus S-a plecat în jos și scria cu degetul pe pământ. 8:7 Fiindcă ei nu încetau să-L întrebe, El S-a ridicat în sus și le-a zis: „Cine dintre voi este fără păcat să arunce cel dintâi cu piatra în ea.” 8:8 Apoi S-a plecat iarăși și scria cu degetul pe pământ. 8:9 Când au auzit ei cuvintele acestea, s-au simțit mustrați de cugetul lor și au ieșit afară, unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni, până la cei din urmă. Și Isus a rămas singur cu femeia, care stătea în mijloc. 8:10 Atunci S-a ridicat în sus; și, când n-a mai văzut pe nimeni decât pe femeie, Isus i-a zis: „Femeie, unde sunt pârâșii tăi? Nimeni nu te-a osândit?” 8:11 „Nimeni, Doamne”, I-a răspuns ea. Și Isus i-a zis: „Nici Eu nu te osândesc. Du-te, și să nu mai păcătuiești.”
Omenește vorbind, reacția Domnului Isus Hristos vine în urma unei nopți de rugăciune.
Luca 4:16 A venit în Nazaret, unde fusese crescut; și, după obiceiul Său, în ziua Sabatului a intrat în sinagogă.
Matei 23:23 Vai de voi, cărturari și farisei fățarnici! Pentru că voi dați zeciuială din izmă, din mărar și din chimen și lăsați nefăcute cele mai însemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila și credincioșia; pe acestea trebuia să le faceți, și pe acelea să nu le lăsați nefăcute.
Leviticul 20:10 Dacă un om preacurvește cu o femeie măritată, dacă preacurvește cu nevasta aproapelui său, omul acela și femeia aceea preacurvari să fie pedepsiți cu moartea.
Ieremia 17:13 Doamne, nădejdea lui Israel! Toți cei ce Te părăsesc vor fi acoperiți de rușine. – „Cei ce se abat de la Mine vor fi scriși pe pământ, căci părăsesc pe Domnul, Izvorul de apă vie.”
2 Petru 3:9 dorește ca niciunul să nu piară, ci toți să vină la pocăință.
Iertarea Domnului Isus Hristos nu îmi dă permisiunea să rămân în păcatul meu.
Romani 6:1 Ce vom zice, dar? Să păcătuim mereu, ca să se înmulțească harul? 6:2 Nicidecum! Noi, care am murit față de păcat, cum să mai trăim în păcat?
Iertarea Domnului Isus Hristos este pentru cei care se simt vinovați.
...

1, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, Ioan 21:15-17, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
Ioan 21:15 După ce au prânzit, Isus a zis lui Simon Petru: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubești tu mai mult decât aceștia?” „Da, Doamne”, I-a răspuns Petru, „știi că Te iubesc.” Isus i-a zis: „Paște mielușeii Mei.” 21:16 I-a zis a doua oară: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubești?” „Da, Doamne”, I-a răspuns Petru, „știi că Te iubesc.” Isus i-a zis: „Paște oițele Mele.” 21:17 A treia oară i-a zis Isus: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubești?” Petru s-a întristat că-i zisese a treia oară: „Mă iubești?” și I-a răspuns: „Doamne, Tu toate le știi; știi că Te iubesc.” Isus i-a zis: „Paște oile Mele!
Domnul Isus Hristos este Acela care pregătește o masă binecuvântată care are doar resurse cerești.
Masa îl aduce pe om la o stare mai receptivă.
Dovada dragostei nu stă neapărat în râvnă. Dovada dragostei este cum te raportezi la Biserică, la trupul Domnului Isus Hristos.
Dumnezeu evaluează viața noastră.
Dragostea noastră față de Domnul ține de cum ne raportăm față de frați.
Dragostea totdeauna știe unde să se oprească.
Dumnezeu evaluează credincioșia tuturor.
2 Samuel 16:1 Când trecuse David puțin de vârf, iată că Țiba, slujitorul lui Mefiboșet, a venit înaintea lui cu doi măgari înșeuați, pe care erau două sute de pâini, o sută de turte de stafide, o sută de roade de vară și un burduf cu vin. 16:2 Împăratul a zis lui Țiba: „Ce vrei să faci cu acestea?” Și Țiba a răspuns: „Măgarii sunt pentru casa împăratului, pentru călărie, pâinile și roadele de vară sunt pentru hrana tinerilor, și vinul pentru potolirea setei celor ce vor fi obosiți în pustiu.” 16:3 Împăratul a zis: „Unde este fiul stăpânului tău?” Și Țiba a răspuns împăratului: „Iată, a rămas la Ierusalim, căci a zis: „Astăzi casa lui Israel îmi va da înapoi împărăția tatălui meu.” 16:4 Împăratul a zis lui Țiba: „Tot ce este al lui Mefiboșet este la tău.” Și Țiba a zis: „Mă închin cu plecăciune! Să capăt trecere înaintea ta, împărate, domnul meu!”
Țiba a pledat contra lui Mefiboșet. Dar mai târziu, Mefiboșet a fost bucuros că se întorcea David și nu a ponegrit înapoi pe David.
Ținta poruncii este totdeauna dragostea.
Galateni 6:15 Căci, în Hristos Isus, nici tăierea împrejur, nici netăierea împrejur nu sunt nimic, ci a fi o făptură nouă.
Efeseni 4:1 Vă sfătuiesc, dar, eu, cel întemnițat pentru Domnul, să vă purtați într-un chip vrednic de chemarea pe care ați primit-o, 4:2 cu toată smerenia și blândețea, cu îndelungă răbdare; îngăduiți-vă unii pe alții în dragoste 4:3 și căutați să păstrați unirea Duhului, prin legătura păcii.
Coloseni 1:9 De aceea și noi, din ziua când am auzit aceste lucruri, nu încetăm să ne rugăm pentru voi și să cerem să vă umpleți de cunoștința voii Lui, în orice fel de înțelepciune și pricepere duhovnicească; 1:10 pentru ca, astfel, să vă purtați într-un chip vrednic de Domnul, ca să-I fiți plăcuți în orice lucru, aducând roade în tot felul de fapte bune și crescând în cunoștința lui Dumnezeu,
Dragostea nu este o declarație ci o atitudine.
Dragostea pe care o avem pentru Domnul nu ține cont de circumstanțe.
Este o legătură indisolubilă între Domnul Isus Hristos și Biserică.
Ne mai întristăm noi când auzim Cuvântul lui Dumnezeu?
Dumnezeu vrea să ne treacă de la declarație la atitudine.
Psalmi 23:2 El mă paște în pășuni verzi și mă duce la ape de odihnă;
2 Corinteni 7:10 În adevăr, când întristarea este după voia lui Dumnezeu, aduce o pocăință care duce la mântuire și de care cineva nu se căiește niciodată; pe când întristarea lumii aduce moartea.
Ioan 21:17 „Doamne, Tu toate le știi;
Ce răspundere extraordinară i-a trasat Domnul lui Petru!
Suntem chemați să-i vedem pe frați prin sângele Domnului Hristos.
...