duminică, 1 aprilie 2012

01 - Duminică, 9:00, zidire

Zidire, dimineaţa
Predică, Marcu 1:14-15, mesaj transmis prin Ionel Botgros Descarcă MP3


In Biserica vei gasi Imparatia lui Dumnezeu. Acolo vei gasi neprihanire si pace in Isus Hristos. In aceasta Imparatie se intra prin multe necazuri, 2 Petru 1:11 "intrare din belsug". Dumnezeu ne face si calea prin care sa putem intra in Imparatia lui Dumnezeu asa cum trebuie.
"Scanteia se naste pentru a zbura, omul pentru a suferi".
Cele mai multe necazuri ni le facem unii altora. Fie cei din lume si chiar de la cei din adunare.
O vorbire de rau, o nedreptate facuta de fratele sau sora ta. Au un corespondent in inima, nu-l mai/ nu o mai uitam.
De ce suntem asa de refeactari fata de vorbirea de rau? De ce nu semanam cu Domnul Isus care a suferit vorbirea de rau, mai ales acolo la cruce.
Evanghelia adevarata ne spune ca dupa ce ne intoarcem la Dumnezeu, vom avea parte de multe necazuri.
De multe ori ne oprim la apogeul suferintelor si nu vedem atatea suferinte pe care le-a suferit in fiecare zi. Intr-o suferinta asemanatoare cu a lui vei avea garantia ca mergi pe Calea lui Hristos.
Neprihanire. Cuvantul ne invata sa fim prosti in ce priveste raul, nu ne pricepem sa facem raul.
Pace. Pacea lui Dumnezeu care intrece orice pricepere.
Bucurie.
Copilasul este modelul suprem ca sa intram in Imparatia lui Dumnezeu. Ce ne impiedica sa fim ca niste copilasi: firea pamanteasca.
"Urmariti pacea cu toti si sfintirea, fara de care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu".
Aplicam pilda neghinei, si in Imparatia lui Dumnezeu, in Biserica este si neghina. Domnul Isus spune ca neghina va fi scoasa din Biserica. Are Domnul Isus din neghina sa faca grau?
Neprihanirea, indreptatirea inaintea lui Dumnezeu pentru ca a platit Domnul Isus. Pacea cu bucuria si ele stau impreuna. Ele vin prin biruinta asupra raului prin calea Domnului Hristos, adica prin suferinta.
Sa nu ramanem doar la prezenta in Casa lui Dumnezeu ci sa urcam pe aceste piscuri: pacea si bucuria, o pace care se pastreaza in imprejurarile acestea grele. Semne ale biruintei, cand semeni cu Domnul Isus Hristos.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu