joi, 12 aprilie 2012

12 - joi, 2

Zidire, seara
Predică, Luca 22:39-46, mesaj transmis prin Ionel Botgros Descarcă MP3


Un crestin adevarat recunoaste rasplatirile la nivel duhovnicesc.
Luca 22:15, despre rasplatiri. "Am dorit mult sa petrec Pastele acesta impreuna cu voi." Domnul Isus a asezat Cina Domnului; "fiecare sa se cerceteze pe sine insusi si asa sa manance", 1 Corinteni 11. Multi pun accent pe partea a doua, si se feresc de Cina, ca sa aibe timp sa se sfinteasca. Dar in mod normal, eu tin seama de dorinta fierbinte a Domnului Isus dar trebuie sa tin seama si de Cuvantul de cercetare. Proba credintei este ascultarea de poruncile Lui. Dar care este motivul dorintei Lui? Aici e dragoste. Dupa care urma vanzarea din Ghetsimani.
Ce greu sa-I fi fost lepadarea ucenicilor, odata ca stia asta mai dinainte, dar cel mai greu trebuie sa-I fi fost cand s-au petrecut in fapt. Cand faptele devin apropiate, omul care era in El sufera la fel ca noi. Domnul Isus a mers si S-a rugat direct Tatalui. Si le cere si ucenicilor sa se roage ca sa nu cada in ispita.
Acest suflet al Domnului era apasat, pentru ca El era sfant, era drept, era nevinovat. Si ce este de mirare este ca I s-a aratat un inger ca sa-L intareasca. E pretuit cuvantul acesta: "rugati-va ca sa nu cadeti in ispita". Numai daca suntem in adevar ascultatori de Cuvant. Asta e marele secret al vietii de credinta: rugaciunea.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu