duminică, 15 aprilie 2012

15 - Duminică, tineret - 2

Tineret, seara
Predică, Despre logodnă; 2 Corinteni 11:2-3, mesaj transmis prin Sergiu Iorgulescu Descarcă MP3

...
Astazi, opinia parintilor, in cel mai fericit caz, are un rol consultativ. Si poate fi explicata prin cadrul cultural in care traieste Biserica.
Dar nu era asa in vechime. Nu putem gasi nici o baza pentru prietenie. Pentru logodna, da. Logodna presupunea implicarea in cultura respectiva. Important este sa gasim principiile.
Rostul relatiilor premaritale, 2 Corinteni 11:2-3.
Hotararea de logodna este o perioada de proba in care cei doi nu se mai vad, ca sa puna la incercare logodna lor. Mireasa se pregateste. Familia baiatului trebuia sa aduca un dar ca recunoastere a straduintelor parintilor ca au crescut o fata pana la varsta casatoriei.
Este foarte bine ca baiatul si fata sa aiba alaturi un om de incredere, de preferabil parintii. De multe ori, nu reusim sa capatam acea increde in copiii nostri, dar si atunci, poate Domnul va da un frate de incredere care sa vegheze relatia dintre cei doi.
Ce face logodnica? "Ca sa va infatisez inaintea lui Hristos ca pe o feciora curata. Curatie si credinciosie. Acestea ar trebui sa guverneze mintea si inima unui baiat sau a unei fete care vrea sa se casatoreasca: curatie si credinciosie.
Exista preocuparea aceasta, a incercarii. Dar nu este dupa Cuvantul lui Dumnezeu. Exista tatonari, si fiecare vom da socoteala inaintea lui Dumnezeu. Sunt conditii in care cu greu poti sa mai vorbesti de curatie.
Responsabilitatea parintilor si adunarii este sa se roage pentru puritatea si credinciosia lor. Pana la momentul in care cei doi vor fi una.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu