duminică, 18 noiembrie 2012

18, Duminică - tineret, 2

Tineret, seara
Predică, 3 cazuri de copii din Scriptura, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
2 Imp 2:23-24, un caz negativ. Copii batjocoritori, care au ridiculizat defectul lui Ilie, un om care nu mai avea par pe cap. Dar cauzele sunt acasa: copii needucati cu valorile de evrei, Deuteronom 6, era o lege a lui Dumnezeu ca sa se ocupe de educatia copiilor. O educatie elementara: sa salute un strain, sa respecte un batran. Ce consecinte pot avea aceste lipsuri in educatie.
ex.2: 2 Imparati 5:1-4. Interventia pe care o are o copila. Se dezvaluie un caracter dezvoltat. Fetita ajunge roaba, fara drepturi in ochii stapanului. Dar copilul ac e fol pt int la Dumnezeu a unui general dusman. Dar a f educata in valorile eterne ale lui Dumnezeu. Diferenta o face educatia in familie.
In fata sotiei si slujnicei ei el este un om bolnav. Mila fetitei pt un dusman. Compasiune fata de ceilalti. Dar fetita avea si o educatie spirituala, ea stia de proorocul Elisei din Samaria.
ex.3: Ioan 6:1-11, Inmultirea painilor. Un baietel, 7-12 ani. Copilul acesta nu va merge sa se joace, ci probabil vb cu mama lui care-i da la pachet. Copilul nu-si ia singur pauza de masa. Era singurul care are ceva de mancare. Domnul Isus pune la incercare pe ucenici.
Copilul invatase darnicia. Sunt convins ca acest baietas a dat cu mare bucurie. Domnul porneste o mare minune de la darnicia unui copil.
Dumnezeu da valori extrem de importante unei educatii bune date de parinti.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu