duminică, 10 februarie 2013

10, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, Evrei 11:22, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Iosif un model pentru tineri. Al 12 copil al lui Iacov. Iosif ramane singur fara mama, el impreuna cu fratele sau Beniamin, si va creste in cortul tatalui sau. A cunoscut istoria trista a tatalui sau, dar si binecuvantarile de la Dumnezeu de mai apoi.
Genezd 37:1-4, cata ostilitate din partea fratilor din aceeasi casa. Harnicie la Iosif, pe masura puterilor lui. Este un baiat care asculta vorbele rele ale fratilor sai care le adresa lui si nu numai, si i le spune tatalui sau. Dar fratii lui au prins mai mare ura.
Apoi visele lui, pe care le spunea cu o inima sincera. El nu va crede ca sunt lucruri de mica importanta si le va spune intregii familii.
Iosif ii iubeste pe fratii sai desi ei il urasc. Iosif e trimis de tatal lui sa le dea merinde, si insista sa-i gaseasca. Dar ei cand il vad pe el il arunca precum un gunoi intr-o groapa. Cat cinism in inima acestor oameni sa minta pe tatal lor, ca Iosif a fost sfasiat de o fiara.
Gen 39:1-4 Harnicia lui Iosif isi spune cuvantul. Iosif aflase despre Dumnezeu doar din povestirile tatalui sau, dar el capatase dragoste pentru Dumnezeu.
Cand Dumnezeu te cheama spre patria cereasca, drumul este greu. Iosif este aruncat in temnita, din pricina unei femei de moravuri usoare care-l acuza de lucruri rusinoase iar sotul ei Potifar, care n-avea o relatie cu Dumnezeu, o crede.
Iosif nu era un om trist. Si a incercat sa mangaie pe doi demnitari.
Dar Iosif este eliberat la momentul ales de Dumnezeu, dupa 13 ani de robie si inchisoare.
"Smeriti-va sub mana tare a lui Dumnezeu si la vremea Lui, El va va inalta."
Pozitia lui Iosif este de cea mai mare responsabilitate, sa poata salva viata la milioane de oameni. Traieste 110 ani ca om al credintei.
Iosif superviza meticulos toate aceste tranzactii.
13 + 9 ani de cand Iosif nu-i mai vazuse pe fratii sai.
Iosif este o imagine a Domnului Isus Hristos, bland si smerit cu inima.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu