duminică, 17 martie 2013

17, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Romani 2:1-8, mesaj transmis prin Petre Miu Descarcă MP3
...
Prezintă esența credinței creștine.
Dumnezeu ne oferă două modalități de a-L cunoaște:
1) Romani 1:20, "în lucrurile făcute de El". Dumnezeu S-a semnat pe toate lucrurile pe care le-a făcut El. Viața care ne uimește prin diversitatea ei este produsul divin.
Dumnezeu este cea mai mare inteligență a universului.
2) Propria noastră conștiință. Dumnezeu are un sediu al Său în conștiința noastră, în sufletul nostru.
Piedici majore în calea pocăinței: este cineva care vă împiedică să vă pocăiți, și asta vine de la cel rău. Iar după ce vă pocăiți cel rău încearcă să vă împiedice să mărturisiți mântuirea: 1) inducerea unei false păreri despre sine, că trebuie să ne batem pentru drepturile noastre, că "nu sunt ca ceilalți oameni și nici ca vameșul acesta", consecința imediată firească este că n-aveți nevoie de pocăință. Dar Biblia spune că nu este nici un om fără păcat. Dacă un om ar face doar 3 păcate pe zi, la 50 ani ar aduna 44000 de păcate, și sufletul ajunge ca un coș de gunoi și nu vine nimeni să vă golească sufletul. Ați adunat atâta balast și mizerie în suflet că nu mai sunteți oameni adevărați. Dumnezeu nu vrea justificări pentru păcate, pentru a scăpa de vinovăția aceasta cumplită este o singură cale: pocăința, singura cale să șteargă din cartea lui Dumnezeu numărul și gravitatea păcatelor. În urma pocăinței Dumnezeu nu vă mai reproșează niciodată nimic.
Cea mai grea problemă este să-I găsească pe păcătoși, ei nu recunosc.
2) Teama de oameni. Oamenii râd de pocăiți, dar când vor vedea schimbările din om nu vor mai râde. Credincioșii adevărați îi recunoașteți după limpezimea ochilor, după îmbrăcămintea de bun simți. Devin mai frumoși, mai inteligenți, mai sociabili. Chiar dacă sunt batjocoriți, ei sunt batjocoriți pe nedrept. Asemenea a fost batjocorut, disprețuit și ocărât Domnul Isus de oameni.
3) Sfatul negativ al altora, binevoitorii te caută să nu te pocăiești.
4) Amânarea. Diavolul șoptește să nu te grăbești, dacă nu poți să ții. Atâtea gânduri vă vin în minte și tot amânați, tot amânați. E tragic că atâția oameni vor să mai rămână în pușcăria diavolului.
Dumnezeu este drept, păcatele noastre trebuiesc plătite: ori cu moartea nostră (și nu este de ajuns) ori cu jertfa Domnului Isus Hristos. Pocăiți-vă acum!
Dați piedicile diavolului laoparte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu