joi, 30 mai 2013

30, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Marcu 4:1-20, mesaj transmis prin Ionel Botgros Descarcă MP3
...
Când se vorbește Cuvântul cu pilda semănătorului, se întâmplă ca și în agricultură, fiecare dintre noi suntem descoperiți prin ea.
Se adunase foarte mult norod. Oare cât de mult? Cum putea să se audă glasul Domnului Isus Hristos peste 7000 de oameni. Cuvântul conține și multe minuni ascunse, că tot ce vorbea Domnul Isus se auzea foarte bine.
Toți oamenii aceștia puteau fi categorisiți pe cele 4 feluri de oameni. Ce minunat că Domnul ne dă și înțelesul pildei.
Înșelăciunea păcatului este că fac păcatul dar nu sunt pedepsit imediat. Păcătosul care nu ia seamă la aceste lucruri, nu înțelege că Dumnezeu este îndelung răbdător.
Duhurile răutății vin în inima omului și iau Cuvântul din inima lui. Când strigă un nenorocit către Dumnezeu, Dumnezeu îl aude.
Cel mai mare eveniment de pe fața pământului este când se pocăiește un păcătos.
Doriți-vă din toată inima să aduceți roadă și roada aceasta să rămână.
Sămânța care cade între spini și pălămidă. Pământul acela are potențial bun în el, problema este că sunt spini pe terenul acela. Deci terenul acesta îl cureți bine, apoi el dă rod.
E greu pe pământul acesta dar și Domnul Isus Hristos a trecut prin greutăți și suferință.
Un moment deosebit, când ucenicii întreabă de ce le vorbește în pilde. Și Domnul dă un cuvânt din Isaia. De câte ori nu a trimis Dumnezeu prooroci la iudei, atunci Dumnezeu le-a împietrit inima.
Noi facem parte dintre Neamuri: oricine L-a primit pe Domnul are viața veșnică.
Ce rod îmbelșugat anul acesta, grâu mare. Am numărat un spic de grâu câte boabe are și am numărat la unul 55 de boabe. Minunile se petrec sub ochii noștrii în tot timpul, dacă avem ochii formați să le vedem.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu