duminică, 4 august 2013

4, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Fapte 15:13-29, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Încercarea apostolilor de a reglementa ceva ce ar fi putut afecta grav Biserica. Erau oameni care cereau Neamurilor să țină anumite porunci din Legea lui Moise. Era o problemă extrem de importantă.
La Ierusalim lângă apostoli erau și unii dintre Farisei care păstraseră pentru ei poruncile Legii lui Moise. Ci ca o dorință de a-și învăța copiii ținând decalogul. Dar asta aducea atingere suveranității Domnului Isus Hristos.
Astfel apostolii trec în revistă faptul că acum mântuirea este doar pe temeiul credinței. Frații găsesc prin inspirația Duhului Sfânt o soluție care să nu deranjeze pe evreii care aveau o strictețe.
Era odată problema dobitoacelor sugrumate, de sânge, de idolatrie și de curvie. Neamurile sunt mântuite prin credință, dar să menajeze pe cei evrei și să ferească de a fi în preajma acelor lucruri, ca să poată conviețui împreună.
La Corint, apostolul Pavel i-a învățat despre carnea care trecuse pe la templu. Iar aceasta era mai ieftină. I-a învățat că dacă era cu unul care spunea că nu vrea să aibă de a face cu idolii arunci să meargă la un vânzător la care carnea nu era de la idoli. Era nevoie să se protejeze niște sensibilități culturale. Dar frații nu leagă asta de mântuire. Ci este pentru îngăduință și pentru trăirea împreună.
Avem un exemplu practic despre cum se rezolvă o criză în cadrul Bisericii. Când există o criză, ea trebuie rezolvată pentru ca apoi să continue lucrarea de vestire a evangheliei. Rezolvați-vă problemele acasă, rezolvați-vă problemele cu ceilalți, apoi mergeți să le vestiți la ceilalți.
Dumnezeu dă la iveală toate aceste ascunzișuri.
Când avem păcate cunoscute, să le rezolvăm întâi pe ele înaintea Domnului.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu