duminică, 29 septembrie 2013

29, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, Iuda 1-9, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Una dintre epistolele foarte scurte din noul Testament.
Cand au trebuit sa stabileasca inspiratia scripturilor, au zabovit mai mult la aceasta epistola.
Dar pentru ca erau citate din carti apocrife, ar putea fi probleme daca aceasta epistola poate fi considerata canonica.
Iuda se recomanda ca fiind fratele Domnului Isus Hristos, si frate a lui Iacov. Evanghelia mentioneaza mai multi frati vitregi ai Domnului.
Cate lucruri minunate nu ar fi de meditat la mantuirea lui Dumnezeu, la harul Lui.
Apostolul Iuda vrea sa scrie si el despre aceasta mantuire. Gandurile lui, sau Duhul Sfant al lui Dumnezeu ii da o alta porunca: cum se poate apara credinta in Dumnzeu. Suntem chemati, ca oameni credinciosi, sa pastram aceasta frumusete a evangheliei. Adevarurile acestea sunt atacate ca orice lucru de pret, cu atat mai mult mantuirea lui Dumnezeu care starnesc pofta si mania celui rau "care nu vine decat sa fure, sa junghie si sa prapadeasca".
Aceasta lupta a credintei este de actualitate. Trebuie sa fim strans legati de Domnul Isus Hristos.
A da un pas inapoi este dezertare. Avem un vechi vrajmas care vrea sa fure aceste lucruri minunate ale mantuirii.
Inca din zorii crestinismului, cand apostolii au mers sa vesteasca evanghelia, aproape imediat a venit vrajmasul cu oamenii lui, fie ca erau iudaizatorii, fie gnostici, fie ca erau alti oameni. Aceasta paleta de atacuri a venit imediat dupa primele propovaduiri ale evangheliei.
Impotrivitorii erau dintre aceia nenascuti din nou, dar care s-au strecurat prin Bisericile sfintilor, care au rastalmacit adevarurile Domnului Isus Hristos si adevarurile apostolice. Acestia indemnau la o viata lejera fata de pacat.Probabil si asa era invatatura Nicolaitilor.
Niciodata harul lui Dumnezeu nu cocheteaza cu a trai oricum. Cei care sustin harul si traiesc in pacat, insulta pe Dumnezeu.
A apara lucrarile evangheliei nu este un lucru simplu, nu e un lucru usor. Cei care lupta vad la scena deschisa toate ocarile. Dar este lupta credintei care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna.
Chiar oamenii au inteles cat de pretioasa este libertatea. Sa n-ai un jug omenesc care sa te impiedice sa ai o relatie cu Dumnezeu.
Daca oamenii lumii apreciaza adevaratele valori, cu atat noi crstinii trebuie sa le apreciem, nu cu armele lumesti ci cu Cuvantul lui Dumnezeu. De aceea aceasta epistola este o epistola apologetica.
Nevoia de a fi inarmati cu Cuvantul lui Dumnezeu.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu