duminică, 3 noiembrie 2013

3, Duminică - zidire, 2

Zidire, dimineața
Predică, Ioan 8:12, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Ioan 8:12 Isus le-a vorbit din nou și a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții.”
Un lucru comun, Domnul Isus vorbea. Nu am fi avut nici un avantaj dacă Domnul Isus doar ne cauta și nu ne vorbea.
Domnul Isus vorbea. Erau oameni care-L așteaptau să-L audă vorbind.
Evrei 1:1 După ce a vorbit în vechime părinților noștri prin proroci, în multe rânduri și în multe chipuri, Dumnezeu, 1:2 la sfârșitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul pe care L-a pus moștenitor al tuturor lucrurilor și prin care a făcut și veacurile.
E plin pământul de oameni cărora le rodește țarina, dar ei uită de Dumnezeu în planurile lor. Și se raportează doar la oameni.
1 Timotei 6:10 Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; și unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credință și s-au străpuns singuri cu o mulțime de chinuri.
2. Bogatul confunda sufletul cu trupul.
3. Sufletul este în fața lui Dumnezeu și aude o sentință.
Psalmi 14:1 Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!”
Înaintea lui Dumnezeu sufletul nostru are valoare.
Ce poți să-i dai lui Dumnezeu? Părerea ta de rău pentru cum te-ai purtat în trecut.
4. Sufletul este cerut înapoi de Dumnezeu. Ceea ce-mi dă importanță este ceea ce a pus Dumnezeu în noi.
5. Cum să mă îmbogățesc față de Dumnezeu?
2 Corinteni 8:9 Căci cunoașteți harul Domnului nostru Isus Hristos. El, măcar că era bogat, S-a făcut sărac pentru voi, pentru ca, prin sărăcia Lui, voi să vă îmbogățiți.
Domnul Isus Hristos s-a făcut sărac pentru noi ca să ne îmbogățească pe noi. Acesta este mesajul Scripturii, al Evangheliei.
Dumnezeu ne vorbește din nou. Când citim Cartea, să stăm pe genunchi și să-L rugăm să ne descopere nouă un mesaj. Și ne aduce într-o lumină nouă un verset. Poate la anul vei înțelege și altceva despre un verset.
Tot aici la Adunare vine și un vrăjmaș, care vine să junghie și să omoare.
Psalmi 119:11 Strâng cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!
Pâinea vieții, Apa vieții, în veac nu-i va fi sete, Lumina lumii, Ușa oilor, Eu sunt Vița.
Ioan 1:1 La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. 1:2 El era la început cu Dumnezeu. 1:3 Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. 1:4 În El era viața, și viața era lumina oamenilor. 1:5 Lumina luminează în întuneric, și întunericul n-a biruit-o. 1:6 A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan. 1:7 El a venit ca martor, ca să mărturisească despre Lumină, pentru ca toți să creadă prin el. 1:8 Nu era el Lumina, ci el a venit ca să mărturisească despre Lumină. 1:9 Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om, venind în lume.
Domnul Isus era adevărata lumină.
Apocalipsa 21:23 Cetatea n-are trebuință nici de soare, nici de lună, ca s-o lumineze; căci o luminează slava lui Dumnezeu, și făclia ei este Mielul.
Ioan 3:19 Și judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele.
Domnul Isus ne dă o pildă cu neghina.
Este vremea secerișului, curând curând vine Domnul.
De ce iubesc oamenii mai mult întunericul? Dacă tot vrei să te compari, de ce te compari cu semenii tăi mai păcătoși decât tine, de ce nu te compari cu oamenii sfinți ai lui Dumnezeu?
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu