joi, 7 noiembrie 2013

7, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Numeri 21:4-9; Ioan 3:14-17, mesaj transmis prin Ionel Banu Descarcă MP3
...
Domnul Isus era gata să primească pe oricine. Nicodim vine la El seara târziu și îi spune acele cuvinte frumoase. Dar Domnul Isus îi spune că e mai important ca omul să se nască din nou.
Este bine să vi la Domnul Isus așa cum ești, să nu aștepți să te faci mai bun.
... Dar cum au ajuns șerpii în tabăra evreilor? Cel rău are căile lui ca să depărteze pe om de adevăr.
Copiilor le plac imaginile. Să vedem în această seară imaginea evreilor în pustie. Drumul putea fi parcurs așa repede dar s-a întâmplat ceva: au început să cârtească, să fie nemulțumiți.
Numeri 21:5 și a vorbit împotriva lui Dumnezeu și împotriva lui Moise: „Pentru ce ne-ați scos din Egipt ca să murim în pustiu? Căci nu este nici pâine, nici apă și ni s-a scârbit sufletul de această hrană proastă.”
Atunci, acolo a intervenit păcatul răzvrătirii.
Imaginați-vă prin credință, o mulțime mare de oameni, aveau și animale. În inima lor s-au răzvrătit față de Dumnezeu și față de Moise. Crezi că e ușor să mergi prin pustie, cu copii alături, li se facea sete.
Nemulțumirea atunci când atacă, vei spune lucruri pe care nu le-ai spune. Dumnezeu este sfânt, nu poate tolera păcatul și a trimis acei șerpi.
Ce mare este acest Dumnezeu, cum a trimis și în cazul lui Iona un pește mare să-l ducă la Ninive și apoi un vierme mic care să usuce curcubetele la care se adaptea Iona de soare.
Ce bine este să recunoști. Atunci când recunoști ce ai făcut, Dumnezeu este gata să-ți ia păcatul.
Șerpii au rămas în tabără, dar oricine avea mușcături trebuia să iasă din cort și să se uite spre acel șarpe de aramă, iar veninul șarpelui era anihilat. Dar avea vreo putere arama aceea în bătaia soarelui? Nu, ci avea putere Dumnezeu.
În Eden a fost deajuns un singur păcat și au murit. Păcatul este numit și șarpe. Are și un nume acest șarpe, Satana.
Prin păcat omul i-a întors spatele lui Dumnezeu.
De ce este asemănat păcatul cu un șarpe. Mușcătura păcatului aduce venin. La început este minciuna, neascultarea. Azi faci un lucru mic, mâine faci un lucru mai mare.
Așa e cu oamenii care caută în gunoi. Și ajungi să te depărtezi de Dumnezeu și nu mai realizezi că este păcat.
Păcatul este ca un lanț care te înconjoară, încet încet te strânge. Oricât de manierați ar fi oamenii, aceia nu ne pot ajuta. Doar Domnul Isus Hristos ne poate ajuta în privința eliberării de păcat. Domnul Isus nu vorbea de înălțarea Sa la cer ci despre înălțarea Sa pe o cruce.
Dar un singur păcat este ca și zgârietura pe o mașină nou nouță pe tabla care strălucește în soare.
Trebuie să ne pară rău. Când oamenii aceia au fost asaltați de șerpi, au venit la Moise și au plâns. Pocăința nu înseamnă doar o căință. Iuda a zis că dacă o să-L dea prins o să aibă 30 de arginți. Credea că Domnul Isus avea să scape ca și altă dată.
Șarpele cel vechi vine și la tine și te va ucide cu otrava sa. Vino la Isus, chiar dacă ai fi fost mușcat de un șarpe, are Domnul Isus antidot pentru șarpele cel vechi.
Nu vrei tu să lași ca sângele Meu să te curățească. Acum și aici predă-ți viața Domnului Isus!
Domnul Isus abia așteaptă ca să-ți dea siguranța mântuirii.
Dacă cumva din neatenție am fost mușcat de un șarpe, să nu stăm așa, n-aveți nici o șansă, veniți la Domnul Isus!
Curați, spălați în sângele Domnului Isus!
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu