duminică, 9 martie 2014

9, Duminică - ev, 1

Evanghelizare, dimineața
Predică, Marcu 3:1-6, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3
...
Marcu 3:1 Isus a intrat din nou în sinagogă. Acolo se afla un om cu mâna uscată. 3:2 Ei pândeau pe Isus să vadă dacă-l va vindeca în ziua Sabatului, ca să-L poată învinui. 3:3 Și Isus a zis omului care avea mâna uscată: „Scoală-te și stai la mijloc!” 3:4 Apoi le-a zis: „Este îngăduit în ziua Sabatului să faci bine sau să faci rău? Să scapi viața cuiva sau s-o pierzi?” Dar ei tăceau. 3:5 Atunci, rotindu-Și privirile cu mânie peste ei și mâhnit de împietrirea inimii lor, a zis omului: „Întinde-ți mâna!” El a întins-o, și mâna i s-a făcut sănătoasă. 3:6 Fariseii au ieșit afară și s-au sfătuit îndată cu irodienii cum să-L piardă.
Domnul Isus vine acolo unde este interes pentru lucrurile lui Dumnezeu, pentru Cuvântul lui Dumnezeu. Domnul Isus a intrat în sinagogă.
Luca 6:6 În altă zi de Sabat, s-a întâmplat că Isus a intrat în sinagogă și învăța pe norod.
Marcu 3:1 Isus a intrat din nou în sinagogă.
Nu era pentru prima dată acolo.
Domnul Isus Hristos este prezent în mijlocul nostru și a venit în locul acesta pentru că este interesat da sufletul meu și al vostru.
Domnul Isus Hristos găsește în sinagogă moarte, uscăciune, ofilit sau stafidid, o mână total nefolositoare acestui om. Ceilalți observau și ei acest lucru, era o problemă vizibilă.
...
Romani 5:6 Căci, pe când eram noi încă fără putere, Hristos, la vremea cuvenită, a murit pentru cei nelegiuiți.
Ioan 15:2 Pe orice mlădiță care este în Mine, și n-aduce rod, El o taie;
Ioan 15:6 Dacă nu rămâne cineva în Mine, este aruncat afară, ca mlădița neroditoare, și se usucă;
Fariseii erau cei mai morali oameni ai vremurilor acelea. Dar ei erau oameni cu inima împietrită. Împietrirea inimii înseamnă respingerea Domnului Isus Hristos.
Marcu 10:14 Când a văzut Isus acest lucru, S-a mâniat și le-a zis: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți; căci Împărăția lui Dumnezeu este a celor ca ei.
Inima se împietrește prin păcat.
Evrei 3:7 De aceea, cum zice Duhul Sfânt: „Astăzi, dacă auziți glasul Lui, 3:8 nu vă împietriți inimile, ca în ziua răzvrătirii, ca în ziua ispitirii în pustiu,
Prun necredință.
Prin refuzul de a te pocăi.
Romani 2:5 Dar, cu împietrirea inimii tale, care nu vrea să se pocăiască, îți aduni o comoară de mânie pentru ziua mâniei și a arătării dreptei judecăți a lui Dumnezeu,
Luca 6:10 Atunci, Și-a rotit privirile peste toți și a zis omului: „Întinde-ți mâna!” El a întins-o, și mâna i s-a făcut sănătoasă ca și cealaltă.
Oamenii cu inima împietrită sunt oameni care n-au dragoste nici pentru Dumnezeu nici pentru oameni.
Oamenii aceia au plecat mai răi de cum au venit:
Luca 6:11 Ei turbau de mânie și s-au sfătuit ce ar putea să facă lui Isus.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu