joi, 24 aprilie 2014

24, Joi - 2

Zidire, seara
Predică, Tit 2:11-15, mesaj transmis prin Costel Zamfirache Descarcă MP3
...
Tit 2:11 Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toți oamenii, a fost arătat 2:12 și ne învață s-o rupem cu păgânătatea și cu poftele lumești și să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate și evlavie, 2:13 așteptând fericita noastră nădejde și arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu și Mântuitor Isus Hristos. 2:14 El S-a dat pe Sine însuși pentru noi, ca să ne răscumpere din orice fărădelege și să-Și curețe un norod care să fie al Lui, plin de râvnă pentru fapte bune. 2:15 Spune lucrurile acestea, sfătuiește și mustră cu deplină putere. Nimeni să nu te disprețuiască.
Cea mai dulce vorbă-i harul!
Ioan 1:17 căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul și adevărul au venit prin Isus Hristos.
Har înseamnă milă, îndurare, dragoste, dar nemeritat. Domnul Hristos, aducătorul harului.
Legea avea în prim plan pe poporul lui Dumnezeu, dar harul a fost oferit pentru toți oamenii și este capabil să dea mântuirea oricărui om. Pocăința față de Dumnezeu și credința în Domnul Isus Hristos.
1 Corinteni 10:31 Deci fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți altceva: să faceți totul pentru slava lui Dumnezeu.
Iacov 3:2 Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit și poate să-și țină în frâu tot trupul.
Iacov 5:12 Mai presus de toate, frații mei, să nu vă jurați nici pe cer, nici pe pământ, nici cu vreun altfel de jurământ. Ci „da” al vostru să fie „da”, și „nu” să fie „nu” ca să nu cădeți sub judecată.
Harul se învață cel mai greu.
Mântuiți și după aceea în slujbă. Plini de râvnă pentru fapte bune.
Un popor în care harul investește, a investit și va mai investi.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu