joi, 8 mai 2014

8, Joi - 1

Evanghelizare, seara
Predică, Marcu 5:21-43, mesaj transmis prin Nicolae Vlaicu Descarcă MP3
...
Marcu 5:21 După ce a trecut Isus iarăși de cealaltă parte cu corabia, s-a adunat mult norod în jurul Lui. El stătea lângă mare. 5:22 Atunci a venit unul din fruntașii sinagogii, numit Iair. Cum L-a văzut, fruntașul s-a aruncat la picioarele Lui 5:23 și I-a făcut următoarea rugăminte stăruitoare: „Fetița mea trage să moară; rogu-Te, vino de-Ți pune mâinile peste ea, ca să se facă sănătoasă și să trăiască.” 5:24 Isus a plecat împreună cu el. Și după El mergea mult norod și-L îmbulzea. 5:25 Și era o femeie care de doisprezece ani avea o scurgere de sânge. 5:26 Ea suferise mult de la mulți doctori; cheltuise tot ce avea, și nu simțise nicio ușurare; ba încă îi era mai rău. 5:27 A auzit vorbindu-se despre Isus, a venit pe dinapoi prin mulțime și s-a atins de haina Lui. 5:28 Căci își zicea ea: „Dacă aș putea doar să mă ating de haina Lui, mă voi tămădui.” 5:29 Și îndată a secat izvorul sângelui ei. Și a simțit în tot trupul ei că s-a tămăduit de boală. 5:30 Isus a cunoscut îndată că o putere ieșise din El; și, întorcându-Se spre mulțime, a zis: „Cine s-a atins de hainele Mele?” 5:31 Ucenicii I-au zis: „Vezi că mulțimea Te îmbulzește și mai zici: „Cine s-a atins de Mine?” 5:32 El Se uita de jur împrejur să vadă pe cea care făcuse lucrul acesta. 5:33 Femeia, înfricoșată și tremurând, căci știa ce se petrecuse în ea, a venit de s-a aruncat la picioarele Lui și I-a spus tot adevărul. 5:34 Dar Isus i-a zis: „Fiică, credința ta te-a mântuit; du-te în pace și fii tămăduită de boala ta.” 5:35 Pe când vorbea El încă, iată că vin niște oameni de la fruntașul sinagogii care-i spun: „Fiica ta a murit; pentru ce mai superi pe Învățătorul?” 5:36 Dar Isus, fără să țină seamă de cuvintele acestea, a zis fruntașului sinagogii: „Nu te teme, crede numai!” 5:37 Și n-a îngăduit nimănui să-L însoțească, afară de Petru, Iacov și Ioan, fratele lui Iacov. 5:38 Au ajuns la casa fruntașului sinagogii. Acolo Isus a văzut o zarvă, și pe unii care plângeau și se tânguiau mult. 5:39 A intrat înăuntru și le-a zis: „Pentru ce faceți atâta zarvă și pentru ce plângeți? Copila n-a murit, ci doarme.” 5:40 Ei își băteau joc de El. Atunci, după ce i-a scos afară pe toți, a luat cu El pe tatăl copilei, pe mama ei și pe cei ce-L însoțiseră și a intrat acolo unde zăcea copila. 5:41 A apucat-o de mână și i-a zis: „Talita, cumi”, care tălmăcit înseamnă: „Fetițo, scoală-te îți zic!” 5:42 Îndată fetița s-a sculat și a început să umble; căci era de doisprezece ani. Ei au rămas încremeniți. 5:43 Isus le-a poruncit cu tărie să nu știe nimeni lucrul acesta; și a zis să dea de mâncare fetiței.
Când omului îi merge bine, nici că se gândește la suflet.
De multe ori inimile zdrobite îl caută pe Dumnezeu.
Ieremia 29:13 Mă veți căuta, și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta cu toată inima.
Nu te lăsa pradă deznădejdii.
Moartea nu ține cont de nimic.
Evrei 9:27 Și, după cum oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata,
Efeseni 5:18 răscumpărați vremea.
Pe cei mai mulți oameni moartea îi cuprinde nepregătiți.
2 Corinteni 5:20 vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: împăcați-vă cu Dumnezeu!
Romani 8:1 Acum, dar, nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământești, ci după îndemnurile Duhului.
Faptele apostolilor 1:7 El le-a răspuns: „Nu este treaba voastră să știți vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu