duminică, 15 iunie 2014

15, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 5:1-4, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3
...
1 Petru 5:1 Sfătuiesc pe prezbiterii dintre voi, eu, care sunt un prezbiter ca și ei, un martor al patimilor lui Hristos și părtaș al slavei care va fi descoperită: 5:2 păstoriți turma lui Dumnezeu care este sub paza voastră, nu de silă, ci de bunăvoie, după voia lui Dumnezeu; nu pentru un câștig mârșav, ci cu lepădare de sine. 5:3 Nu ca și cum ați stăpâni peste cei ce v-au căzut la împărțire, ci făcându-vă pilde turmei. 5:4 Și când Se va arăta Păstorul cel mare, veți căpăta cununa care nu se poate veșteji, a slavei.
Ioan 10:12 Dar cel plătit, care nu este păstor și ale cărui oi nu sunt ale lui, când vede lupul venind, lasă oile și fuge; și lupul le răpește și le împrăștie. 10:13 Cel plătit fuge, pentru că este plătit și nu-i pasă de oi. 10:14 Eu sunt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele, și ele Mă cunosc pe Mine,
Prezbiter sau bătrân; episcop; păstor. Fiecare dintre ele au un aspect al lucrării, dar în sine înseamnă același lucru.
Avertismente:
1) lenevirea spirituală în păstorirea bisericii, indiferența sau nepăsarea.
2 Timotei 4:5 Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdă suferințele, fă lucrul unui evanghelist și împlinește-ți bine slujba.
1 Timotei 4:14 Nu fi nepăsător de darul care este în tine, care ți-a fost dat prin prorocie, cu punerea mâinilor de către ceata prezbiterilor.
1 Petru 4:10 Ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit.
2) pericolul lăcomiei
1 Petru 5:2 nu pentru un câștig mârșav, ci cu lepădare de sine
Tit 1:7 nici lacom de câștig mârșav;
1 Timotei 6:5 care cred că evlavia este un izvor de câștig. Ferește-te de astfel de oameni.
Efeseni 5:5 niciun lacom de avere, care este un închinător la idoli, n-are parte de moștenire în Împărăția lui Hristos și a lui Dumnezeu.
3) avertisment împotriva mândriei
1 Petru 5:5 Căci „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar celor smeriți le dă har.”
Psalmi 19:13 Păzește, de asemenea, pe robul Tău de mândrie, ca să nu stăpânească ea peste mine!
1 Petru 5:1 Sfătuiesc pe prezbiterii dintre voi
Oameni dintre noi. Această chemare de a păstori biserica se adresează celor care se califică și au o viață așa cum și-o dorește Dumnezeu de la astfel de oameni.
2 Timotei 2:21 Deci, dacă cineva se curăță de acestea, va fi un vas de cinste, sfințit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună.
1 Petru 5:2 păstoriți turma lui Dumnezeu
Turma este a lui Dumnezeu. Nu este turma păstorilor ci este lucrarea lui Dumnezeu.
Cum te comporți cu lucrurile lui Dumnezeu?
1 Petru 5:2 păstoriți turma lui Dumnezeu care este sub paza voastră, nu de silă, ci de bunăvoie, după voia lui Dumnezeu;
Când ești un lider după voia lui Dumnezeu, voia lui Dumnezeu devine voia ta. Nu obligați.
1 Petru 4:19 Așa că cei ce suferă după voia lui Dumnezeu să-și încredințeze sufletele credinciosului Ziditor și să facă ce este bine.
Slujim noi după voia Lui?
Evrei 13:17 Ascultați de mai marii voștri și fiți-le supuși, căci ei priveghează asupra sufletelor voastre, ca unii care au să dea socoteală de ele; pentru ca să poată face lucrul acesta cu bucurie, nu suspinând, căci așa ceva nu v-ar fi de niciun folos.
Ezechiel 34, ce înseamnă un păstor bun și un păstor rău.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu