duminică, 27 iulie 2014

27, Duminică - tin, 4

Tineret, seara
Predică, 2 Petru 1:3-8, mesaj transmis prin Florin Ghiță Descarcă MP3
...
2 Petru 1:3 Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia, prin cunoașterea Celui ce ne-a chemat prin slava și puterea Lui, 1:8 Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși, nici neroditori în ce privește deplina cunoștință a Domnului nostru Isus Hristos.
Cheia este Domnul Isus. Este o viață transformată.
2 Petru 1:4 "părtași firii dumnezeiești"
Ce înseamnă lucrul acesta?
Vorbim de trăsături de caracter. Vorbim de un caracter ca al Domnului Isus. Este nevoie de această asemănare cu Domnul Isus. Trebuie ca viața noastră să fie un indicator către Dumnezeu.
Avem așa de mare nevoie de o inimă transformată.
Promisiunile sunt nespus de mari ~ gr. Superlativ pentru mega-promisiuni.
1 Ioan 3:2 Dar știm că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea așa cum este. 3:3 Oricine are nădejdea aceasta în El se curăță, după cum El este curat.
Romani 8:1 Acum, dar, nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământești, ci după îndemnurile Duhului. 8:2 În adevăr, legea Duhului de viață în Hristos Isus m-a izbăvit de legea păcatului și a morții.
Ioan 8:36 Deci dacă Fiul vă face slobozi, veți fi cu adevărat slobozi.
2 Corinteni 5:17 Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.
1 Corinteni 10:13 Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s-o puteți răbda.
Liniștea, pacea sunt atribute ale lui Dumnezeu.
Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
Romani 8:38 Căci sunt bine încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, 8:39 nici înălțimea, nici adâncimea, nicio altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu care este în Isus Hristos, Domnul nostru.
1 Ioan 1:9 Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire.
Lumina descoperă lucrurile ascunse. Păcatul din viața noastră ne poate fi fatal.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu