duminică, 9 noiembrie 2014

9, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 2 Petru, mesaj transmis prin Teo Toculeț Descarcă MP3
...
Despre făgăduințele lui Dumnezeu.
2 Corinteni 1:20 În adevăr, făgăduințele lui Dumnezeu, oricâte ar fi ele, toate în El sunt „da”; de aceea și „Amin”, pe care-l spunem noi, prin El, este spre slava lui Dumnezeu.
Dumnezeu dorește să ne hrănim cu făgăduințele Lui.
Caracteristica zilelor din urmă este înșelarea.
Ezechiel 16:46 Sora ta cea mai mare, care locuiește la miazănoapte de tine, este Samaria, ea și fiicele ei; și sora ta cea mai mică este Sodoma și fiicele ei, și locuiește la miazăzi de tine. 16:47 Tu nu numai că ai umblat pe căile lor și ai săvârșit aceleași urâciuni, ci, ca și cum atât ar fi fost prea puțin, ai fost mai stricată decât ele în toate purtările tale. 16:48 Pe viața Mea, zice Domnul Dumnezeu, că sora ta Sodoma și fiicele ei n-au făcut ce ați făcut voi, tu și fiicele tale. 16:49 Iată care a fost nelegiuirea surorii tale Sodoma: era îngâmfată, trăia în belșug și într-o liniște nepăsătoare, ea și fiicele ei, și nu sprijinea mâna celui nenorocit și celui lipsit. 16:50 Ele s-au semețit și au făcut urâciuni blestemate înaintea Mea; de aceea le-am și nimicit, când am văzut lucrul acesta.
Păcatul Sodomei și Gomorei a fost întâi mândria. Din această îngâmfare au rezultat celelalte păcate. Mândrie, răzvrătire, imoralitate sexuală și violență.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu