duminică, 28 decembrie 2014

28, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 1 Ioan 2:7-11, mesaj transmis prin Florin Ghiță Descarcă MP3
...
1 Ioan 2:7 Preaiubiților, nu vă scriu o poruncă nouă, ci o poruncă veche pe care ați avut-o de la început. Porunca aceasta veche este Cuvântul pe care l-ați auzit.  2:8 Totuși vă scriu o poruncă nouă, lucru care este adevărat atât cu privire la El, cât și cu privire la voi; căci întunericul se împrăștie, și lumina adevărată și răsare chiar.  2:9 Cine zice că este în lumină, și urăște pe fratele său, este încă în întuneric până acum.  2:10 Cine iubește pe fratele său rămâne în lumină, și în el nu este niciun prilej de poticnire.  2:11 Dar cine urăște pe fratele său este în întuneric, umblă în întuneric, și nu știe încotro merge, pentru că întunericul i-a orbit ochii.

Matei 16:23 Dar Isus S-a întors și a zis lui Petru: „Înapoia Mea, Satano: tu ești o piatră de poticnire pentru Mine! Căci gândurile tale nu sunt gândurile lui Dumnezeu, ci gânduri de ale oamenilor.”
Smerenia Domnului Isus Hristos. A fost necunoscut până la 30 de ani. Cum se ascundea de mulțimile care vroiau să-L facă împărat.
Luca 8:56 Părinții ei au rămas uimiți. Isus le-a poruncit să nu spună nimănui cele întâmplate.
Luca 5:27 După aceea Isus a ieșit afară și a văzut pe un vameș, numit Levi, șezând la vamă. Și i-a zis: „Vino după Mine!”  5:28 Vameșul a lăsat totul, s-a sculat și a mers după El.  5:29 Levi I-a făcut un ospăț mare la el în casă; și o mulțime de vameși și de alți oaspeți ședeau la masă cu ei.  5:30 Fariseii și cărturarii cârteau și ziceau ucenicilor Lui: „Pentru ce mâncați și beți împreună cu vameșii și cu păcătoșii?”  5:31 Isus a luat cuvântul și le-a zis: „Nu cei sănătoși au trebuință de doctor, ci cei bolnavi.  5:32 N-am venit să chem la pocăință pe cei neprihăniți, ci pe cei păcătoși.”
Blândețea Domnului Isus.
Blândețea este inversul agresivității.
Ioan 18:22 La auzul acestor cuvinte, unul din aprozii care stăteau acolo a dat o palmă lui Isus și a zis: „Așa răspunzi marelui preot?”  18:23 Isus i-a răspuns: „Dacă am vorbit rău, arată ce am spus rău; dar, dacă am vorbit bine, de ce mă bați?”
Domnul Isus este plin de compasiune.
Matei 26:10 Când a auzit Isus, le-a zis: „De ce faceți supărare femeii? Ea a făcut un lucru frumos față de Mine.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu