duminică, 1 februarie 2015

1, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 1 Ioan 2:15-29, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
Dumnezeu dă siguranță credinciosului. Cel rău aduce îndoiala, deruta.
Sunt întrebări biblice care sunt puse neinspirat. Să te ferești de ele. Ele țin de o anumită maturitate.
Dacă ai murit împreună cu Domnul Hristos, cine mai pune întrebări? (Richard Wurbrand)
Suveranitatea lui Dumnezeu: 1 Ioan 3:9 Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu. 1 Ioan 2:27 Cât despre voi, ungerea pe care ați primit-o de la El rămâne în voi 1 Ioan 2:19 Ei au ieșit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noștri. Căci, dacă ar fi fost dintre ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci au ieșit, ca să se arate că nu toți sunt dintre ai noștri.
Responsabilitatea umană: 1 Ioan 2:27 ….ci, după cum ungerea Lui vă învață despre toate lucrurile și este adevărată, și nu este o minciună, rămâneți în El, după cum v-a învățat ea. 1 Ioan 2:28 Și acum, copilașilor, rămâneți în El, pentru ca, atunci când Se va arăta El, să avem îndrăzneală și, la venirea Lui, să nu rămânem de rușine și depărtați de El. Apostolul Ioan se includea în acest grup de mântuiți.
1 Ioan 2:27 … ungerea Lui vă învață despre toate lucrurile și este adevărată … Va veni în viața credinciosului testul, în care cel credincios să disocieze adevărul de minciună. Este o constrângere a dragostei.
Dumnezeu dă totul sau nimic. Dumnezeu este triunic în teologia noastră și este triunic în posesiunea noastră.
1 Ioan 2:19 Ei au ieșit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai noștri. Căci, dacă ar fi fost dintre ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci au ieșit, ca să se arate că nu toți sunt dintre ai noștri.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu