duminică, 22 februarie 2015

22, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 1 Ioan 3:1-10, mesaj transmis prin Florin Ghiță Descarcă MP3
...
1 Ioan 3:1 Vedeți ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Și suntem. Lumea nu ne cunoaște, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El. 3:2 Preaiubiților, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Și ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar știm că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea așa cum este. 3:3 Oricine are nădejdea aceasta în El se curăță, după cum El este curat. 3:4 Oricine face păcat face și fărădelege; și păcatul este fărădelege. 3:5 Și știți că El S-a arătat ca să ia păcatele; și în El nu este păcat. 3:6 Oricine rămâne în El nu păcătuiește; oricine păcătuiește nu L-a văzut, nici nu L-a cunoscut. 3:7 Copilașilor, nimeni să nu vă înșele! Cine trăiește în neprihănire este neprihănit, cum El însuși este neprihănit. 3:8 Cine păcătuiește este de la diavolul, căci diavolul păcătuiește de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului. 3:9 Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu. 3:10 Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu și copiii diavolului. Oricine nu trăiește în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubește pe fratele său.
1 Ioan 3:4 Oricine face păcat face și fărădelege
Acest prim test: copiii lui Dumnezeu iubesc Legea lui Dumnezeu și o respectă pe când ceilalți o resping.
Cel credincios iubește voia lui Dumnezeu.
Dovada că un om este mântuit este că el trăiește în sfințenie.
"Diavolul păcătuiește de la început".
Tit 2:14 El S-a dat pe Sine însuși pentru noi, ca să ne răscumpere din orice fărădelege și să-Și curețe un norod care să fie al Lui, plin de râvnă pentru fapte bune.
1 Petru 2:24 El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, fiind morți față de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui ați fost vindecați.
Ezechiel 36:25 Vă voi stropi cu apă curată, și veți fi curățați; vă voi curăța de toate spurcăciunile voastre și de toți idolii voștri. 36:26 Vă voi da o inimă nouă și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră și vă voi da o inimă de carne. 36:27 Voi pune Duhul Meu în voi și vă voi face să urmați poruncile Mele, și să păziți, și să împliniți legile Mele.
Ce trebuie să facem dacă în viața noastră nu se vede această schimbare? Trebuie să ne încredem în Domnul Isus și trebuie să ne pocăim.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu