duminică, 10 mai 2015

10, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 1 Ioan 5:1-13, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3
...
1 Ioan 5:1 Oricine crede că Isus este Hristosul este născut din Dumnezeu; și oricine iubește pe Cel ce L-a născut iubește și pe cel născut din El. 5:2 Cunoaștem că iubim pe copiii lui Dumnezeu prin aceea că iubim pe Dumnezeu și păzim poruncile Lui. 5:3 Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Și poruncile Lui nu sunt grele; 5:4 pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruie lumea; și ceea ce câștigă biruința asupra lumii este credința noastră. 5:5 Cine este cel ce a biruit lumea, dacă nu cel ce crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu? 5:6 El, Isus Hristos, este Cel ce a venit cu apă și cu sânge; nu numai cu apă, ci cu apă și cu sânge; și Duhul este Cel ce mărturisește despre lucrul acesta, fiindcă Duhul este adevărul. 5:7 (Căci trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul și Duhul Sfânt, și aceștia trei una sunt.) 5:8 Și trei sunt care mărturisesc : Duhul, apa și sângele, și aceștia trei sunt una în mărturisirea lor. 5:9 Dacă primim mărturisirea oamenilor, mărturisirea lui Dumnezeu este mai mare; și mărturisirea lui Dumnezeu este mărturisirea pe care a făcut-o El despre Fiul Său. 5:10 Cine crede în Fiul lui Dumnezeu are mărturisirea aceasta în el; cine nu crede pe Dumnezeu Îl face mincinos, fiindcă nu crede mărturisirea pe care a făcut-o Dumnezeu despre Fiul Său. 5:11 Și mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viața veșnică, și această viață este în Fiul Său. 5:12 Cine are pe Fiul are viața; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viața. 5:13 V-am scris aceste lucruri ca să știți că voi care credeți în Numele Fiului lui Dumnezeu aveți viața veșnică.
3 adevăruri:
1) "Oricine crede că Isus este Hristosul este născut din Dumnezeu" (1 Ioan 5:1)
Credința autentică trebuie să ducă la naștere din nou.
2) "pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruie lumea" (1 Ioan 5:4)
3) "Cine este cel ce a biruit lumea, dacă nu cel ce crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu?" (1 Ioan 5:5)
"V-am scris aceste lucruri ca să știți că voi care credeți în Numele Fiului lui Dumnezeu aveți viața veșnică." (1 Ioan 5:13)
Accentul e pus pe credința în Fiul lui Dumnezeu.
Ioan 20:31 Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi să credeți că Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu; și, crezând, să aveți viața în Numele Lui.
Caracterul apologetic al acestei epistole. Cap 1, 2, 3 răspuns la erezia gnosticilor. Capitolul 4, docetismul care nega întruparea divinului în Domnul Isus Hristos.
Evrei 11:6 Și, fără credință, este cu neputință să fim plăcuți Lui! …
Ioan 15:26 Când va veni Mângâietorul, pe care-L voi trimite de la Tatăl, adică Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl, El va mărturisi despre Mine.
Luca 4:18 „Duhul Domnului este peste Mine…
Mărturia apei și sângelui.
Ioan 19:34 ci unul din ostași I-a străpuns coasta cu o suliță; și îndată a ieșit din ea sânge și apă.
Ioan 9:35 Isus a auzit că l-au dat afară; și, când l-a găsit, i-a zis: „Crezi tu în Fiul lui Dumnezeu?”
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu