duminică, 14 iunie 2015

14, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 2 Ioan 1-13, mesaj transmis prin Florin Ghiță Descarcă MP3
...
2 Ioan 1:1 Prezbiterul, către aleasa Doamnă și către copiii ei, pe care-i iubesc în adevăr – și nu numai eu, ci toți cei ce cunosc adevărul – 1:2 pentru adevărul acesta care rămâne în noi și care va fi cu noi în veac: 1:3 Harul, îndurarea și pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl și din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr și în dragoste! 1:4 M-am bucurat foarte mult când am aflat pe unii din copiii tăi umblând în adevăr, după porunca pe care am primit-o de la Tatăl. 1:5 Și acum, te rog, Doamnă, nu ca și cum ți-aș scrie o poruncă nouă, ci cea pe care am avut-o de la început: să ne iubim unii pe alții! 1:6 Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblați, după cum ați auzit de la început. 1:7 Căci în lume s-au răspândit mulți amăgitori, care nu mărturisesc că Isus Hristos vine în trup. Iată amăgitorul, iată Antihristul! 1:8 Păziți-vă bine să nu pierdeți rodul muncii voastre, ci să primiți o răsplată deplină. 1:9 Oricine o ia înainte, și nu rămâne în învățătura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine rămâne în învățătura aceasta are pe Tatăl și pe Fiul. 1:10 Dacă vine cineva la voi, și nu vă aduce învățătura aceasta, să nu-l primiți în casă și să nu-i ziceți: „Bun venit!” 1:11 Căci cine-i zice: „Bun venit!”, se face părtaș faptelor lui rele. 1:12 Aș avea să vă spun multe lucruri; dar nu voiesc să vi le scriu pe hârtie și cu cerneală; ci nădăjduiesc să vin la voi și să vă vorbesc gură către gură, pentru ca bucuria noastră să fie deplină. 1:13 Copiii surorii tale alese îți trimit sănătate. Amin.
Ar fi vorba despre bisericile din Asia Mică.
Tema acestei cărți este adevărul: ca trăire dar și ca învățătură curată.
Fiți primitor
1 Petru 4:9 Fiți primitori de oaspeți între voi, fără cârtire.
Evrei 13:2 Să nu dați uitării primirea de oaspeți, căci unii, prin ea, au găzduit fără să știe pe îngeri.
1 Timotei 5:10 ... să fi fost primitoare de oaspeți...
Pentru episcopi este o cerință exclusivă să fie primitori de oaspeți.
2 Corinteni 11:4
Galateni 1:6 Mă mir că treceți așa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos la o altă Evanghelie. 1:7 Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sunt unii oameni care vă tulbură și voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos. 1:8 Dar, chiar dacă noi înșine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema! 1:9 Cum am mai spus, o spun și acum: dacă vă propovăduiește cineva o Evanghelie deosebită de aceea pe care ați primit-o, să fie anatema! 1:10 Caut eu oare, în clipa aceasta, să capăt bunăvoința oamenilor sau bunăvoința lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aș mai căuta să plac oamenilor, n-aș fi robul lui Hristos.
"Nici o minciună nu vine din adevăr".
Dacă nu rămânem în adevăr, ratăm ținta.
Biserica este stâlpul și temelia adevărului.
"Prezbiterul, către aleasa Doamnă" (2 Ioan:1)
1 Corinteni 1:27 Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de rușine pe cele înțelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de rușine pe cele tari.
Cel credincios, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate face pe ceilalți de rușine prin diferență.
O epistolă prin care răzbate dragostea.
"către copiii ei, pe care-i iubesc în adevăr" (2 Ioan 1:1)
2 Ioan 1:12 Aș avea să vă spun multe lucruri; dar nu voiesc să vi le scriu pe hârtie și cu cerneală; ci nădăjduiesc să vin la voi și să vă vorbesc gură către gură, pentru ca bucuria noastră să fie deplină.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu