duminică, 30 august 2015

30, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, Iuda 1:10, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3
...
Iuda 1:10 Aceștia, dimpotrivă, batjocoresc ce nu cunosc și se pierd singuri în ceea ce știu din fire, ca dobitoacele fără minte.
Pericolul apostaziei nu privesc numai pe cei care dau învățătură.
A) O trăire în ignoranță.
B) Și o trăire instinctivă, sub îndemnurile firii pământești.
A) are sensul de o trăire în necunoștință. Necunoașterea duce la pieire.
1 Tesaloniceni 4:4 fiecare din voi să știe să-și stăpânească vasul în sfințenie și cinste,  4:5 nu în aprinderea poftei, ca Neamurile care nu cunosc pe Dumnezeu.
Tit 1:16 Ei se laudă că cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Îl tăgăduiesc ...
Matei 22:29 Drept răspuns, Isus le-a zis: „Vă rătăciți! Pentru că nu cunoașteți nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.
Îl cunoaștem noi într-un mod personal pe Dumnezeu?
2 Tesaloniceni 1:7 și să vă dea odihnă atât vouă, care sunteți întristați, cât și nouă, la descoperirea Domnului Isus din cer, cu îngerii puterii Lui,  1:8 într-o flacără de foc, ca să pedepsească pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu și pe cei ce nu ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos.
Poți trăi în ignoranță în sensul de neînțelegere a Cuvântului lui Dumnezeu, să nu înțelegi Cuvântul lui Dumnezeu. Fără naștere din nou, este imposibil să înțelegi adevărurile lui Dumnezeu. Când nu înțelegi, ajungi să fi fie batjocoritor față de cei de o altă înțelegere fie să răstălmăcești Scripturile.
Trăirea în ignoranță înseamnă să ignori Cuvântul lui Dumnezeu.
Romani 1:32 Și, măcar că știu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totuși, ei nu numai că le fac, dar și găsesc de buni pe cei ce le fac.
Iuda 1:16 ... trăiesc după poftele lor ...  1:18 ... care vor trăi după poftele lor nelegiuite.  1:19 ... oameni supuși poftelor firii ...
Ce fel de viață trăiești?
Deuteronomul 17:18 Când se va așeza pe scaunul de domnie al împărăției lui, să scrie pentru el, într-o carte, o copie a acestei Legi, pe care s-o ia de la preoții din neamul leviților.  17:19 Va trebui s-o aibă cu el și s-o citească în toate zilele vieții lui, ca să învețe să se teamă de Domnul Dumnezeul lui, să păzească și să împlinească toate cuvintele din Legea aceasta și toate poruncile acestea,  17:20 pentru ca inima lui să nu se înalțe mai presus de frații lui și să nu se abată de la poruncile acestea nici la dreapta, nici la stânga și să aibă astfel multe zile în împărăția lui, el și copiii lui, în mijlocul lui Israel.
Deuteronomul 17:17 Să n-aibă un mare număr de neveste, ca să nu i se abată inima ...
2 Tesaloniceni 1:9 Ei vor avea ca pedeapsă o pierzare veșnică de la fața Domnului și de la slava puterii Lui,
Iuda 1:15 ca să facă o judecată împotriva tuturor și să încredințeze pe toți cei nelegiuiți de toate faptele nelegiuite pe care le-au făcut în chip nelegiuit și de toate cuvintele de ocară pe care le-au rostit împotriva Lui acești păcătoși nelegiuiți.”
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu