duminică, 8 noiembrie 2015

8, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, Faptele apostolilor 2:22-41, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Proclamarea Evangheliei, versetele 22-36
Faptele apostolilor 2:40 Și, cu multe alte cuvinte, mărturisea, îi îndemna și zicea: „Mântuiți-vă din mijlocul acestui neam ticălos.”
Vestitorul Evangheliei s-a implicat în starea de inimă a ascultătorului. Acel interest al evamghelistului, daca iubește sufletele, care îndeamnă la această decizie pe care trebuie s-o ia ascultătorul.
Pasul al treilea este acest răspuns al ascultătorilor, dar nu toți. Acest auditoriu este un auditoriu larg, probabil la câteva sute de mii. Datoria noastră ca credincioși este vestirea Evangheliei. Dar lucrarea în inima celor care ascultă Evanghelia o face numai Dumnezeu.
Auzirea Evangheliei nu este singurul pas, ci mai este următorul pas de a înțelege Evanghelia.
Acești aproape 3000 de oameni au acceptat pe loc. Această mărturie publică pe care o dau imediat acești oameni. Duhul Sfânt numără pe cei care s-au pocăit.
Faptele apostolilor 4:13 Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru și a lui Ioan, s-au mirat, întrucât știau că erau oameni necărturari și de rând; și au priceput că fuseseră cu Isus.
Ucenicilor le aducea Duhul Sfânt aminte. Duhul Sfânt îi sistematizează vorbirea. Aceștia spuneau pe de rost pasaje din Scriptură.
Acest rezumat al Evangheliei.
Adresabilitatea acestui mesaj este pentru Iudei.
Cerul are nevoie în continuare de inimi de mijlocitori din partea celor care sunt credincioși.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu