miercuri, 16 decembrie 2015

16, Miercuri - 2

Zidire, seara
Predică, Coloseni 1:1-29, mesaj transmis prin Sergiu Iorgulescu Descarcă MP3
...
Trăim o vreme a unor adunări plictisite, a unor oameni care doresc să audă ceva nou. O biserică care nu mai este mulțumită, vrea altceva. Pe fondul acesta de nemulțumire, dacă o simțim în inimă, ea poate să degenereze. Un creștinism care a încremenit în niște forme.
Legea trebuia să fie un îndrumător către Hristos. Dar a devenit niște volume stufoase de interpretări ale Legii. Lucrul acesta a devenit valabil și în creștinism. Epoca post-creștină. Problema pierderii capului, creștinismul decapitat de persoana Domnului Isus Hristos. Bisericile se transformă în moschei, în temple idolești în zonele orientale.
Ereziile n-au foarte multe principii: atacă persoana Domnului Isus Hristos. Sunt niste principii gnostice care atacă biserica de la Colose. Dacă nu este Cap, nu este viață! Dacă nu este Domnul Isus Hristos, nu este viață! Gnosticii spuneau că trupul este rău. Unii au ajuns la asceză, alții la libertinism (viață fără nici un fel de principii).
Dumnezeu a coborât să locuiască în trupul nostru.
Aroganța unei cunoașteri superioare.
Filozofia de viață a grecilor: am vrea să ascultăm ceva nou.
Biserica a devenit o casă mare în care oamenii nu vor să facă parte dintr-o relație personală cu Dumnezeu. Atunci lucrurile intră pe făgașul acesta al unei vieți religioase, de consum exterior dar fără substanța Domnului Isus Hristos.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu