miercuri, 2 martie 2016

2, Miercuri - 3

Zidire, seara
Predică, Coloseni 1:27-2:2,5-7, Taina lui Dumnezeu, mesaj transmis prin Victoraș Toculeț Descarcă MP3
...
Coloseni 2:2 ... ca să cunoască taina lui Dumnezeu Tatăl, adică pe Hristos,
Taina lui Dumnezeu - ea este din veșnicii și trebuie să ajungă în cei păcătoși.
Lucrarea: propovăduirea, sfătuirea și învățarea. E o muncă grea propovăduirea: Hristosul slavei să ajungă în inima celui păcătos.
Coloseni 1:28 Pe El Îl propovăduim noi, și sfătuim pe orice om, și învățăm pe orice om în toată înțelepciunea, ca să înfățișăm pe orice om desăvârșit în Hristos Isus. 1:29 Iată la ce lucrez eu și mă lupt după lucrarea puterii Lui care lucrează cu tărie în mine.
Coloseni 2:5 Căci, măcar că sunt departe cu trupul, totuși cu duhul sunt cu voi și privesc cu bucurie la buna rânduială care domnește între voi și la tăria credinței voastre în Hristos. 2:6 Astfel, dar, după cum ați primit pe Hristos Isus, Domnul, așa să și umblați în El, 2:7 fiind înrădăcinați și zidiți în El, întăriți prin credință, după învățăturile care v-au fost date, și sporind în ea cu mulțumiri către Dumnezeu.
Taina lui Dumnezeu din veșnicii trebuie să ajungă în mine.
Condiția inițială de dezvoltare a Evangheliei este lepădarea de sine.
Coloseni 1:27 cărora Dumnezeu a voit să le facă cunoscut care este bogăția slavei tainei acesteia între Neamuri, și anume: Hristos în voi, nădejdea slavei.
Slava îl privește pe Domnul Hristos în noi.
Romani 8:19 De asemenea, și firea așteaptă cu o dorință înfocată descoperirea fiilor lui Dumnezeu.
Coloseni 2:1 Vreau, în adevăr, să știți cât de mare luptă duc pentru voi, pentru cei din Laodiceea și pentru toți cei ce nu mi-au văzut fața în trup; 2:2 pentru ca să li se îmbărbăteze inimile, să fie uniți în dragoste ...
Hristos în voi se referă la aspectul Bisericii.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu