duminică, 7 august 2016

7, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, Faptele apostolilor 12:1-14, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3
...
Necazurile și încercările sunt ceva normal în viața Bisericii. Dumnezeu o îngăduie.
Faptele apostolilor 14:22 întărind sufletele ucenicilor. El îi îndemna să stăruie în credință și spunea că în Împărăția lui Dumnezeu trebuie să intrăm prin multe necazuri.
1 Petru 4:12 Preaiubiților, nu vă mirați de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat care a dat peste voi; 4:13 dimpotrivă, bucurați-vă, întrucât aveți parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucurați și să vă înveseliți și la arătarea slavei Lui.
Încercarea are limitele ei. Dumnezeu îngăduie ca să cadă ca martir dintre apostoli doar Iacov. Dumnezeu este credincios și Dumnezeu limitează încercarea - Dumnezeu este suveran.
Petru este trimis în închisoare în zi de sărbătoare, de Paște.
Isaia 1:13 ... nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea!
Încercarea, prigoana aruncă Biserica pe genunchi.
Faptele apostolilor 2:42 Ei stăruiau în învățătura apostolilor, în legătura frățească, în frângerea pâinii și în rugăciuni.
Încercarea ne aduce mai aproape pe genunchi, pentru ca să fim izbăviți din încercare.
Rugăciunea noastră, credința noastră au limite omenești. Suntem slabi. Chiar în nopți de rugăciune se arată necredința lor. Ceea ce este mai remarcabil este că prin rugăciune înțelegem mai bine voia lui Dumnezeu, planurile lui Dumnezeu.
Trebuie să fim conștienți de limitele noastre!
Este bine să putem mijloci pentru cei care trec prin încercări, unii trec prin aspre prigoniri, alții trec prin suferințe, încercări sunt și prin prezența dezbinărilor.
Încercarea ne maturizează in relația noastră cu Domnul Isus Hristos.
1 Petru 1:7 pentru ca încercarea credinței voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere, și care totuși este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava și cinstea, la arătarea lui Isus Hristos,
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu