sâmbătă, 17 iunie 2017

17 iun. 2017, Sâmbătă - 3

Conferință, dimineața
Predică, Efeseni 4:11-20, Ce înseamnă Biserica?, mesaj transmis prin Petre Miu Descarcă fișierul audio MP3
...
Efeseni 4:11 Și El a dat pe unii apostoli, pe alții proroci, pe alții evangheliști, pe alții păstori și învățători
12 pentru desăvârșirea sfinților, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos,
13 până vom ajunge toți la unirea credinței și a cunoștinței Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălțimea staturii plinătății lui Hristos;
14 ca să nu mai fim copii, plutind încoace și încolo, purtați de orice vânt de învățătură, prin viclenia oamenilor și prin șiretenia lor în mijloacele de amăgire,
15 ci, credincioși adevărului, în dragoste, să creștem în toate privințele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos.
16 Din El, tot trupul, bine închegat și strâns legat prin ceea ce dă fiecare încheietură, își primește creșterea potrivit cu lucrarea fiecărei părți în măsura ei și se zidește în dragoste.
17 Iată dar ce vă spun și mărturisesc eu în Domnul: să nu mai trăiți cum trăiesc păgânii, în deșertăciunea gândurilor lor,
18 având mintea întunecată, fiind străini de viața lui Dumnezeu, din pricina neștiinței în care se află în urma împietririi inimii lor.
19 Ei și-au pierdut orice pic de simțire, s-au dedat la desfrânare și săvârșesc cu lăcomie orice fel de necurăție.
20 Dar voi n-ați învățat așa pe Hristos;
...

Un comentariu:

  1. Sunt articulații de mai multe feluri: 1.Mobile;flexibile,elastice,care suportă deformații multiple, funcție de solicitările la care sunt supuse.Acestea sunt articulații naturale,vii,cum sunt cele din trupul omului(mădulare vii în trupul Domnului Isus).2.Articulații mobile,care se rezumă doar la câteva funcții.Ele nu suportă deformări,ci se încadrează doar la mecanismul cu care a fost dotate.Acestea sunt articulații mecanice,robotizate.Acestea nu au cum să accepte și alte forme de lucrare,sunt dogmatice,fundamentaliste 3.Mai sunt și articulații rigide,care s-au făcut așa, datorită faptului că s-a produs un accident și pentru a se păstra forma și aparența inițială,se recurge la proteze,la trucaje.Acestea sunt insensibile,nefolositoare,legaliste.La această stare a oamenilor S-a referit Domnul Isus în Matei cap.15(13,14). Drept raspuns, El le-a zis: "Orice rasad pe care nu l-a sadit Tatal Meu cel ceresc va fi smuls din radacina.
    14. Lasati-i: sunt niste calauze oarbe; si cand un orb calauzeste pe un alt orb, vor cadea amandoi in groapa."Aceste organe nefuncționale,trebuiesc lăsate în pace.Pe de altă parte,sunt situații când insistența pentru dovedirea adevărului trebuiește abandonată.Aceste articulații nu sunt apte de a recepționa mesajul.În astfel de situație a fost și Domnul Isus în Ev.Matei cap.27(13,14)...”13. Atunci Pilat I-a zis: "N-auzi de cate lucruri Te invinuiesc ei?"
    14. Isus nu i-a raspuns la niciun cuvant, asa ca se mira foarte mult”.Zic,că pentru acești frați din camera de sus,ar fi înțelept să-L lase pe Dumnezeu să se ocupe de cei care au stârnit această furtună(și cu grindină),iar ei să stea liniștiți și să continuie cu bucurie lucrarea frumosasă spre gloria Domului Isus.Este o părere...Noi,de la Covasna,ne rugăm pentru voi.

    RăspundețiȘtergere