duminică, 20 mai 2012

20, Duminică, tineret - 2

Tineret, seara
Predică, Efeseni 5:31-32, mesaj transmis prin Petrică Bunescu Descarcă MP3

...
Un bun început: tânărul şi tânăra trebuie să aibă o legătură bună cu Domnul Isus. Cel mai important pas al omului nu este căsătoria ci întoarcerea la Dumnezeu.
Căsătoria înseamnă părăsirea casei părinteşti.
Căsătoria este o experienţă doar pentru pământ. Aceste rosturi: 1. Dorinţa de relaţii a omului; 2. Perpetuare a speciei imane; 3. Bărbatul şi femeia, soţul şi soţia să se completeze reciproc în relaţia maritală.
Părăsirea părinţilor pentru căsătorie. Părinţii sunt în cea mai mare măsură cei care îi pregătesc pe tineri în vederea pasului căsătoriei. Abordarea nu se face cu 2 săptămâni înainte de căsătorie. Copilul trebuie să aibă responsabilităţi, dar şi un grad de independenţă. Aceste lucruri se invaţă din casă. Copilul va greşi, va strica mâncarea, va sparge vasele, dar va fi pregătit pentru căsătorie. Avem responsabilitatea de a-i pregăti pentru pasul de a fi pe cont propriu.
Adolescentul trebuie să aibă un grad de independenţă, nu poate fi dirijat ca un robot.
Independenţa tânărului, relaţia de ascultare nu mai este ca a unui copil de 5 ani.
Exersarea responsabilotăţi aduce la o pregătire mai bună pentru căsătorie.
Când tânărul caută să se căsătorească, copiii trebuie să înţeleagă de la părinţi cum trebuie să se despartă de părinţi pentru ca să se pregătească pentru o altfel de relaţie, aceea de căsătorie.
Păstrarea respectului de părinţi, îngrijirea lor la bătrâneţe, acestea rămân valabile şi după căsătorie.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu