duminică, 20 mai 2012

20, Duminică, tineret - 3

Tineret, seara
Predică, Geneza 2:24, Tipuri de persoane care se căsătoresc, mesaj transmis prin Lucian Adam Descarcă MP3

...
5 tipuri de persoane: 1. Visători; 2. Ca un jucător la loterie, pe încercate; 3. Totul pare negru şi gri, căsătoria e un rău necesar, privesc cu scepticism; 4. Indiferenţii, "trăim o viaţă de familie normală"; 5. Interesaţi de a cunoaşte principiile lui Dumnezeu.
De ce viaţa de familie s-ar produce de la sine? Şi pentru viaţa de familie avem nevoie să cunoaştem principiile de guvernare ale căsătoriei. Ele sunt valabile şi pentru cei deja căsătoriţi.
Nu ştim suficient de multe ca să ignorăm sfaturile. Geneza 2:24.
Principii fundamentale ale familiei:
1. Dezlipirea, separarea de părinţi. Fiecare este 100% responsabil, dacă îi lasă pe părinţi să intre în intimitatea lor. O a treia persoană nu are ce căuta în relaţia dintre cei doi care urmează a se căsători.
2. Principiul permanenţei. "Şi se va lipi de nevastă-sa". Fără acest lucru în viitor apare şi gândul divorţului. Nu este suficientă starea de îndrăgostire pentru o căsătorie. Ea vine pe neaşteptate şi dispare tot aşa. Dragostea este o alegere.
La fel cum Hristos a iubit Biserica, a fost cineva care a impresionat aşa de tare pe Hristos ca să-l iubească şi să-şi dea viaţa pentru el că acela a meritat.
3. Unitatea. Unirea dintre soţ şi soţie trebuie să continue în fiecare zi. 3 planuri: fizic, emoţional, spiritual.
Unitatea emoţională: cei doi devin prietenii cei mai buni. Nevoile celuilalt devin prioritate pentru partener. Acea armonie, nu fără conflicte, ci cum le rezolvi imediat şi fără a lăsa urmări.
Unirea spirituală nu e posibilă dacă nu sunt uniţi ei înşişi cu Hristos. Eclesiastul 4:9.
Dumnezeu trebuie să fie nelipsit din viaţa de familie. Momente de părtăşie, de citire a Bibliei.
Nu confundaţi unitatea în familie cu uniformitatea. Suntem diferiţi. Este o taină unirea între soţ şi soţie. Urmarea este slava lui Dumnezeu.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu