duminică, 17 iunie 2012

17, Duminică, dimineaţa - 2

Evanghelizare, dimineaţa
Predică, Psalmul 146, mesaj transmis prin Liviu Grosu Descarcă MP3

...

...
Ultimii 5 din psaltire. Una din cele mai frumoase moduri de a aduce recunostinta lui Dumnezeu. Lipsa inchinarii dinaintea lui Dumnezeu este o mare pierdere.
Nu cred ca gasim totdeauna motivatie sa facem ca psalmistul. Este in viata noastra lauda pentru Dumnezeu. Dar unii zic ca este nedreptate pe pamant si de ce sa mai aducem inchinare?! Dar aceasta este o nedreptate, chiar si psalmistul a trecut prin nedreptate.
Sa-L laudam pentru ca este vesnic, este Creator. Care dintre noi respinge o lauda din partea aproapelui nostru? Ce fire avem, dar de Dumnezeu nu ne pasa!
Se implinesc 100 de ani de la scufundarea Titanicului. Se zice ca cineva a pus o pancarda cu textul "Nu exista Dumnezeu", si tocmai acolo a lovit aisbergul si a spart vaporul.
Unii zic ca e principal sa ai credinta ta, si aceasta este religie. Dar cu religia ta te duci in iazul de foc si de pucioasa.
Doi judecatori dau doua verdicte. Doi oameni discuta o problema dar au parere total opuse.
"Nu te increde intr-o religie anume!"
Chiar si constiinta este ceva pe care nu ne putem baza. Iancus, un martir a murit ars pe rug, si i-a zis unei batrane care a adus niste nuiele sa inteteasca focul: "tu ma urasti cel mai mult", dar ea a raspuns: "a arde pe un eretic este o fapta buna". Fiecare cu constiinta sa.
Fiecare am avut dezamagiri pentru ca ne-am increzut in cei mari si nu in Dumnezeu.
Dumnezeu da paine celor flamanzi. Lui ii pasa, este preocupat de miliardele de oameni de pe pamant.
Poti sa fi un prins de razboi al diavolului, al viciilor proprii. "Daca Fiul va face liberi, veti fi cu adevarat liberi."
O constiinta care nu il are pe Domnul Isus, duce povara pacatelor sale.
Atatea motivatii: ca ne-a dat un Mantuitor! Ioan 1:12
Dumnezeu ocroteste pe cei straini, pe orfani si pe vaduve.
Dincolo de alegerea dumneavoastra, Dumnezeu ramane suveran.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu