duminică, 20 ianuarie 2013

20, Duminică - zidire

Zidire, dimineaţa
Predică, Ioan 21:15-17, mesaj transmis prin Petre Miu Descarcă MP3
...
Iubirea pentru Domnul, sa-i daruiesti zilnic inchinare, respect. Cand dam, sa dam cu toata inima.
Dreptatea si corectitudinea fara iubire, face pe un om crud.
Responsabilitatea fara dragoste te face brutal.
Dragostea care vine din cer: are initiativa de bine in orice situatie. Nu controleaza pe celalalt. Nu oboseste iubind, daca nu e roada nu e nici Producatorul dragostei. Este neconditionata. Este nelimitata.
Este o intrebare foarte complicata cand ti se evalueaza iubirea comparat cu ceilalti. Vorbim de excelenta dragostei. Cum ne-a iubit, cum ne iubeste, si cum ne va iubi Domnul Isus nu ne-a iubit nimeni altcineva. El a slujit fara sa astepte recunostinta. Dragostea fata de Dumnezeu se verifica in dragostea fata de semeni. Sa iubesti pe complicatul de langa tine... E greu de tot. Cat iubim pe aproapele nostru atat este si dragostea noastra pentru Dumnezeu. Sa fi politicos, sa arati respect si politete celor din jur. Dragostea nu e agresivitate fizica sau verbala. Sa crezi in persoana iubita, sa ajuti persoana iubita. Iubirea uita trecuta.
Unde l-a intrebat pe Petru despre iubire, langa mare: apa, corabie, peste, iubita lui marea. E usor sa spui ca iubesti pe Domnul Isus cand vi la adunare.
Dar cat timp din timpul nostru ii acordam Lui. Sa Il punem in balanta cu ce iubim noi mai mult. Este corect sa ne masuram cu masura lui Dumnezeu.
Este responsabilitatea noastra a tuturor sa ne pese de suflete.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu