duminică, 15 septembrie 2013

15, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, Evrei 5:13-14, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
Discernământul s-a desprins prin întrebuințare.
Hrană tare, niciodată să nu disprețuiești Cuvântul lui Dumnezeu aplicându-l.
Romani 12:2 "Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită."
1 Ioan 4:1 Preaiubiților, să nu dați crezare oricărui duh; ci să cercetați duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieșit mulți proroci mincinoși.
Să nu fim creduli!
Cercetare duhurilor se face prin discernământ.
Luca 23:14 și le-a zis: „Mi-ați adus înainte pe Omul acesta ca pe unul care ațâță norodul la răscoală. Și iată că, după ce L-am cercetat cu de-amănuntul înaintea voastră, nu L-am găsit vinovat de niciunul din lucrurile de care-L pârâți.
Credinciosul trebuie să fie un om informat.
Dar Dumnezeu nu are nevoie de declarația noastră, ci de decizia noastră concretă. Dumnezeu are nevoie de o viață care să dovedească declarațiile noastre.
Nu împrumuta deciziile altora. Pe fond opiniile unor oameni nu au nici un rost în a rezolva problemele omului credincios.
Nu firea pământească îți va aduce discernământ în viață. Ci numai în părtașia cu Dumnezeu.
Condiția fundamentală este smerenia. Dumnezeu îți da discernământ.
Ioan 16:13 Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit și vă va descoperi lucrurile viitoare.
Duhul Sfânt este acela care aduce unitate și ne va călăuzi în tot adevărul.
1 Timotei 4:1 Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor,
Să fii un credincios care să mergi în dependență de Duhul Sfânt.
Cum călăuzește? Reproduce într-un om caracterul Domnului Hristos.
Matei 11:29 Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre.
Filipeni 2:8 La înfățișare a fost găsit ca un om, S-a smerit și S-a făcut ascultător până la moarte, și încă moarte de cruce.
Ascultare până la capăt.
Luca 2:51 Apoi S-a coborât împreună cu ei, a venit la Nazaret și le era supus. Mama Sa păstra toate cuvintele acestea în inima ei.
Trăsătura Domnului Hristos de a se supune. Nu sunt negociabile.
Nu i s-a auzit glasul pe ulițe.
Nu v-a fi un om demn.
1 Cronici 12:32 Din fiii lui Isahar, care se pricepeau în înțelegerea vremurilor și știau ce trebuia să facă Israel, două sute de căpetenii, și toți frații lor erau puși sub porunca lor.
Să fii un Isahar care înțelegi mersul lucrurilor.
Dumnezeu va binecuvânta ascultarea, disciplina.
Romani 8:26 Și tot astfel și Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite.
Duhul Sfânt suspină ca urmare a rugăciunilor noastre. De asta depinde clarviziunea.
Efeseni 4:30 Să nu întristați pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, prin care ați fost pecetluiți pentru ziua răscumpărării.  4:31 Orice amărăciune, orice iuțeală, orice mânie, orice strigare, orice clevetire și orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.
1 Petru 4:14 Dacă sunteți batjocoriți pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihnește peste voi.
Cei în Duhul Sfânt sunt în armonie.
2 Samuel 7:1 Când a locuit împăratul în casa lui și când i-a dat odihnă Domnul, după ce l-a izbăvit de toți vrăjmașii care-l înconjurau,  7:2 a zis prorocului Natan: „Iată! Eu locuiesc într-o casă de cedru, și chivotul lui Dumnezeu locuiește într-un cort.”
Când în viața credinciosului va da pace.
1 Împărați 19:11 Domnul i-a zis: „Ieși și stai pe munte înaintea Domnului!” Și iată că Domnul a trecut pe lângă peșteră. Și înaintea Domnului a trecut un vânt tare și puternic, care despica munții și sfărâma stâncile. Domnul nu era în vântul acela. Și după vânt, a venit un cutremur de pământ. Domnul nu era în cutremurul de pământ.  19:12 Și după cutremurul de pământ, a venit un foc: Domnul nu era în focul acela. Și după foc, a venit un susur blând și subțire.
Duhul Sfânt este tandru, călăuzește în pace și în liniște
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu