duminică, 27 octombrie 2013

27, Duminică - ev, 2

Evanghelizare, dimineața
Predică, Ioan 1:29, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
Ioan 1:29 A doua zi, Ioan a văzut pe Isus venind la el și a zis: „Iată Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii!
Nevoia acestui om, nevoia după Isus.
Isus, o Persoană reală, istorică. Isus dintr-o mulțime, Isus dintre religioși, cât de falsă este înțelegerea lumii acesteia. Doar Evanghelia ne descoperă adevărata nevoie după Isus.
Omul acesta a reușit: Zacheu. Erau acolo oameni cu Domnul Isus, erau acolo oameni curioși.
Evanghelia lucrează dinlăuntru în afară. Ce faci cu mândria ta, cu încăpățânarea ta. Contează cum te vede Dumnezeu, nu cum te vede celălalt. Toți aleargă azi după un Isus inteligent, un Isus priceput. Geme azi pământul după inteligență și după păcat. Dacă îl cauți pe Isus cel bogat, ai greșit adresa.
Care este Isus? În exterior era comun. Se purta normal. Dar dincolo de aceste lucruri, din El emana dragostea lui Dumnezeu.
Toți ne închinăm la ceea ce se vede. Rar mai vedem pe cineva bogat în cele interioare, bogat de bunătate.
O lume de figuranți, o mulțime care abate dreptatea.
La înfățișare El a fost arătat ca un om. A avut putere să se smerească până la moarte. Cine aleargă după vindecare după boli sufletești. Nimeni nu tratează cauza, de ce, ca să câștige. De ce se înmulțesc farmaciile pentru că nu tratează cauza ci o ameliorează. Farmacia ta spirituală, ce medicamente ai în ea? Nu acesta este Isus!
Care este Isus? Îi vine o idee, acestui om bogat, să se urce într-un pon. Să te saturi de dumnezeul acesta materialist. Nu puteți sluji la doi stăpâni.
Bogăție dacă nu este administrată cum trebuie devine un dumnezeu.
Dar, "la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putință". Când vedeți pe bogații lumii acesteia compătimiții, ei își iau răsplata în lumea aceasta.
Urcarea aceasta a lui Zacheu în pom era una de smerire. Ce înseamnă să te urci? Să te ridici peste mulțime, deasupra ca să-l vezi pe Domnul Isus. Mulțimea te strivește, mulțimea abate dreptatea.
Asta înseamnă pocăința, să renunți la mândrie, la inteligență - smerește-te. Poate să te elibereze de ideile tale fixe, de paranoia ta. Pocăința este un dar.
Romani 2:4 Sau disprețuiești tu bogățiile bunătății, îngăduinței și îndelungii Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință? 2:5 Dar, cu împietrirea inimii tale, care nu vrea să se pocăiască, îți aduni o comoară de mânie pentru ziua mâniei și a arătării dreptei judecăți a lui Dumnezeu, 2:6 care va răsplăti fiecăruia după faptele lui.
Mister pentru veșnicie, de ce ne-a căutat Domnul Isus. O iertare care a costat o viață. De ce m-ai iertat? De ce m-ai iubit?
Acolo în cer rămâne minunea. Pentru onoarea Lui.
Ăsta e misterul Evangheliei: se unesc doi poli opuși, cel păcătos cu Cel Sfânt.
Păcatul lumii este necredința: "nu vreau să trăiesc cu Tine Doamne, vreau să trăiesc cu mine însumi!"
Pentru că este Mielul lui Dumnezeu, El ridică păcatul nu prin vorbe ci prin înjunghiere.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu