duminică, 27 octombrie 2013

27, Duminică - zidire

Zidire, dimineața
Predică, Ioan 1:29-34, mesaj transmis prin Nelu Istrate Descarcă MP3
...
Isaia 40:1 „Mângâiați, mângâiați pe poporul Meu, zice Dumnezeul vostru. 40:2 Vorbiți bine Ierusalimului și strigați-i că robia lui s-a sfârșit, că nelegiuirea lui este ispășită; căci a primit din mâna Domnului de două ori cât toate păcatele lui.” 40:3 Un glas strigă: „Pregătiți în pustiu calea Domnului, neteziți în locurile uscate un drum pentru Dumnezeul nostru! 40:4 Orice vale să fie înălțată, orice munte și orice deal să fie plecate, coastele să se prefacă în câmpii, și strâmtorile, în vâlcele!
Matei 3:1 În vremea aceea a venit Ioan Botezătorul și propovăduia în pustiul Iudeii. 3:2 El zicea: „Pocăiți-vă, căci Împărăția cerurilor este aproape.” 3:3 Ioan acesta este acela care fusese vestit prin prorocul Isaia, când zice: „Iată glasul celui ce strigă în pustiu: „Pregătiți calea Domnului, neteziți-I cărările.” 3:5 Locuitorii din Ierusalim, din toată Iudeea și din toate împrejurimile Iordanului au început să iasă la el; 3:6 și, mărturisindu-și păcatele, erau botezați de el în râul Iordan.
Matei 3:11 Cât despre mine, eu vă botez cu apă, spre pocăință; dar Cel ce vine după mine este mai puternic decât mine, și eu nu sunt vrednic să-I duc încălțămintea. El vă va boteza cu Duhul Sfânt și cu foc. 3:12 Acela Își are lopata în mână, Își va curăța cu desăvârșire aria și Își va strânge grâul în grânar; dar pleava o va arde într-un foc care nu se stinge.”
Matei 3:7 Dar când a văzut pe mulți din farisei și din saduchei că vin să primească botezul lui, le-a zis: „Pui de năpârci, cine v-a învățat să fugiți de mânia viitoare? 3:8 Faceți, dar, roade vrednice de pocăința voastră. 3:10 Iată că securea a și fost înfiptă la rădăcina pomilor: deci orice pom, care nu face rod bun, va fi tăiat și aruncat în foc.
Criza de astăzi: o pocăință superficială, de lipsă de roade. Nu este o problemă de învățătură ci o problemă de pocăință.
Ioan 1:33 "Eu nu-L cunoșteam;"
Inima poate avea gândurile lui Dumnezeu sau gândurile omului păcătoasă. Dar aici avem capacitatea inimii de a primi descoperiri din partea lui Dumnezeu.
Unul singur care n-a avut ce să mărturisească.
Suma celor care s-au pocăit în odăiță va demonstra în rugăciunea colectivă.
Cerul vrea să facă clarificări între noi și El.
Ne întâlnim să-l sfințim pe El.
Cerul a adus o clarificare: "El este Fiul Meu prea iubit în care îmi găsesc toată plăcerea".
Și pentru că trebuia să fie ceva vizibil, s-a coborât Duhul Sfânt în chip de porumbel.
Fără El nu suntem nimic.
Un miel pentru Abel. În Geneza.
Un miel pentru familie. În Exod. Mântuirea este tu și casa ta.
Mielul lui Dumnezeu este Miel pentru toată lumea. Ridică păcatul lumii, ale întregii lumi.
Ioan vestește: Pocăiți-vă!
Eu mă pocăiesc și El vine să desăvârșească pocăința. Apoi e Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii punându-l asupra Lui. A ispășit vina noastră. Păcatul tău, păcatul meu, păcatul din adunarea noastră.
Pocăința noastră este ajutată de jertfa Lui.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu