duminică, 5 ianuarie 2014

5, Duminică - tin, 2

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 1:5-13, mesaj transmis prin Liviu Grosu Descarcă MP3
...
1 Petru 1:2 "după știința mai dinainte".
Mai toți vrem să ne arătăm că știm. Dar dincolo de cunoștința noastră este știința lui Dumnezeu. Este de mare folos să ne ocupăm cu știința lui Dumnezeu.
1 Petru 1:5 "Voi sunteți păziți de puterea lui Dumnezeu, prin credință"
Când? Totdeauna. Nu trebuie să le luăm ca un lucru de apucat.
1 Petru 1:6 În ea voi vă bucurați mult, măcar că acum, dacă trebuie, sunteți întristați pentru puțină vreme, prin felurite încercări,
Bucuria și întristarea sunt împreună pe pământ.
1 Petru 1:7 pentru ca încercarea credinței voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere, și care totuși este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava și cinstea, la arătarea lui Isus Hristos,
E firea aceasta care încearcă să ne facă multe greutăți și vrea să-și ceară drepturile de fiecare dată. Să ne putem obișnui cu lauda și slava și cinstea pe care o dă Domnul Isus Hristos. Dar ce este pentru pământ rămâne pe pământ.
1 Petru 1:8 pe care voi Îl iubiți fără să-L fi văzut, credeți în El fără să-L vedeți și vă bucurați cu o bucurie negrăită și strălucită,
Domnul să ne ajute să fie real: "voi Îl iubiți". Pe Dumnezeu, Creatorul nostru îl putem vedea oriunde.
1 Petru 1:9 pentru că veți dobândi, ca sfârșit al credinței voastre, mântuirea sufletelor voastre.
Ca un rezultat: mântuirea.
1 Petru 1:10 Prorocii, care au prorocit despre harul care vă era păstrat vouă, au făcut din mântuirea aceasta ținta cercetărilor și căutării lor stăruitoare.
Proorocii, oameni care și-au trasat o țintă și apoi au urmărit să ajungă la ea. Au stabilit o țintă: voi cerceta și voi căuta.
Luca 24:27 Și a început de la Moise și de la toți prorocii și le-a tâlcuit, în toate Scripturile, ce era cu privire la El.
Cercetare și căutare.
Psalmul 27:8
Psalmul 34:4, 10
Isaia 25:9
2 Samuel 23:2, 3
1 Petru 1:12 Lor le-a fost descoperit că nu pentru ei înșiși, ci pentru voi spuneau ei aceste lucruri, pe care vi le-au vestit acum cei ce v-au propovăduit Evanghelia prin Duhul Sfânt trimis din cer și în care chiar îngerii doresc să privească.
Munca lor de căutare nu a fost în zadar.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu