duminică, 27 aprilie 2014

27, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 4:1-4, mesaj transmis prin Daniel Dumitrescu Descarcă MP3
...
1 Petru 4:1 Astfel, dar, fiindcă Hristos a pătimit în trup, înarmați-vă și voi cu același fel de gândire. Căci cel ce a pătimit în trup a sfârșit-o cu păcatul; 4:2 pentru ca, în vremea care-i mai rămâne de trăit în trup, să nu mai trăiască după poftele oamenilor, ci după voia lui Dumnezeu. 4:3 Ajunge, în adevăr, că în trecut ați făcut voia neamurilor și ați trăit în desfrânări, în pofte, în beții, în ospețe, în chefuri și în slujiri idolești neîngăduite. 4:4 De aceea se miră ei că nu alergați împreună cu ei la același potop de desfrâu și vă batjocoresc.
La nivelul minții se dă bătălia. Dacă aș avea gândirea Domnului Isus și mâine, dacă am avea gândirea Domnului Isus și marți, altfel ar fi trăirea noastră.
1 Petru 3:18 Hristos, de asemenea, a suferit o dată pentru păcate, El, Cel Neprihănit, pentru cei nelegiuiți, ca să ne aducă la Dumnezeu. El a fost omorât în trup, dar a fost înviat în duh,
Și noi trebuie să facem la fel ca Domnul Isus Hristos. Trebuie s-o sfârșim cu păcatul.
1 Împărați 18:21 Atunci Ilie s-a apropiat de tot poporul și a zis: „Până când vreți să șchiopătați de amândouă picioarele? Dacă Domnul este Dumnezeu, mergeți după El; iar dacă este Baal, mergeți după Baal!” Poporul nu i-a răspuns nimic.
2) Va trebui să trăiești după voia lui Dumnezeu.
1 Petru 4:2 pentru ca, în vremea care-i mai rămâne de trăit în trup, să nu mai trăiască după poftele oamenilor, ci după voia lui Dumnezeu.
Filipeni 2:5 Să aveți în voi gândul acesta care era și în Hristos Isus:
Filipeni 2:8 S-a smerit și S-a făcut ascultător până la moarte, și încă moarte de cruce.
Voia Tatălui era totul pentru Domnul Isus Hristos.
Ioan 4:34 Isus le-a zis: „Mâncarea Mea este să fac voia Celui ce M-a trimis și să împlinesc lucrarea Lui.
3) Va trebui să fi dezgustat de păcat.
1 Petru 4:3 Ajunge, în adevăr, că în trecut ați făcut voia neamurilor și ați trăit în desfrânări, în pofte, în beții, în ospețe, în chefuri și în slujiri idolești neîngăduite.
4) Să rabzi când vei suferi batjocori
1 Petru 4:4 De aceea se miră ei că nu alergați împreună cu ei la același potop de desfrâu și vă batjocoresc.
Vă batjocoresc pentru că viața voastră curată condamnă viața lor murdară.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu