duminică, 27 aprilie 2014

27, Duminică - tin, 3

Tineret, seara
Predică, 1 Petru 4:1-11, mesaj transmis prin Mihai Socoteanu Descarcă MP3
...
1 Petru 4:1 Astfel, dar, fiindcă Hristos a pătimit în trup, înarmați-vă și voi cu același fel de gândire. Căci cel ce a pătimit în trup a sfârșit-o cu păcatul; 4:2 pentru ca, în vremea care-i mai rămâne de trăit în trup, să nu mai trăiască după poftele oamenilor, ci după voia lui Dumnezeu. 4:3 Ajunge, în adevăr, că în trecut ați făcut voia neamurilor și ați trăit în desfrânări, în pofte, în beții, în ospețe, în chefuri și în slujiri idolești neîngăduite. 4:4 De aceea se miră ei că nu alergați împreună cu ei la același potop de desfrâu și vă batjocoresc. 4:5 Dar au să dea socoteală înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. 4:6 Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia și celor morți, pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu în duh. 4:7 Sfârșitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiți înțelepți, dar, și vegheați în vederea rugăciunii. 4:8 Mai presus de toate, să aveți o dragoste fierbinte unii pentru alții, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate. 4:9 Fiți primitori de oaspeți între voi, fără cârtire. 4:10 Ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit. 4:11 Dacă vorbește cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujește cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu: pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, a căruia este slava și puterea în vecii vecilor! Amin.
1 Petru 4:1 înarmați-vă și voi cu același fel de gândire.
Dumnezeu ne dă gândul Domnului Hristos.
Gândirea acumulată de-a lungul timpului se va arăta în încercare.
2 Petru 3:1 să vă trezesc mintea sănătoasă
Omul credincios are o gândire sănătoasă. Marele preot avea un brâu de aur cu fir albastru, purpură și inul subțire răsucit. Domnul Isus Hristos când a spălat picioarele ucenicilor Săi s-a încins cu un ștergar. Este o coerență între gândurile unui om și faptele lui.
Cu cât omul suferă mai mult cu atât se sfințește mai mult.
Gestionează vremea pentru că nu ai mult material. Viața este extrem de scurtă.
Ce contează înaintea lui Dumnezeu este ceea ce spune El la bilanțul vieții. Ceea ce El spune se poate reflecta în opinia fraților.
1 Petru 4:3 Ajunge, în adevăr, că în trecut ați făcut voia neamurilor și ați trăit în desfrânări, în pofte, în beții, în ospețe, în chefuri și în slujiri idolești neîngăduite.
1 Petru 4:6 Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia și celor morți, pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu în duh.
Dumnezeu este Acela care îi are în viață lângă El în duh.
1 Petru 4:8 Mai presus de toate, să aveți o dragoste fierbinte unii pentru alții, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate.
Dragoste, ne iubim cu căldură, ne iubim fierbinte. Cât de aproape ești de altar?
Cât de vulnerabil ești în contextul încercărilor?
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu