duminică, 23 noiembrie 2014

23, Duminică - tin, 1

Tineret, seara
Predică, 1 Ioan 1:8, mesaj transmis prin Daniel Dumitrescu Descarcă MP3
...
1 Ioan 1:8 Dacă zicem că n-avem păcat, ne înșelăm singuri, și adevărul nu este în noi.
Apocalipsa 12:9 Și balaurul cel mare, șarpele cel vechi, numit diavolul și Satana, acela care înșală întreaga lume, a fost aruncat pe pământ; și împreună cu el au fost aruncați și îngerii lui.
Evrei 3:13 Ci îndemnați-vă unii pe alții în fiecare zi, câtă vreme se zice: „astăzi”, pentru ca niciunul din voi să nu se împietrească prin înșelăciunea păcatului.
Cel mai dureros este să te înșeli singur.
Romani 3:23 Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. 3:10 după cum este scris: „Nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar. 3:12 Toți s-au abătut și au ajuns niște netrebnici. Nu este niciunul care să facă binele, niciunul măcar.
1 Corinteni 6:9 Nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelați în privința aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiții,
Există acest pericol să ne înșelăm singuri.
Galateni 6:3 Dacă vreunul crede că este ceva, măcar că nu este nimic, se înșală singur.
Ioan 8:12 Isus le-a vorbit din nou și a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții.”
Efeseni 5:8 Odinioară erați întuneric; dar acum sunteți lumină în Domnul. Umblați deci ca niște copii ai luminii.
Matei 7:21 Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.
Galateni 6:7 Nu vă înșelați: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va și secera. 6:8 Cine seamănă în firea lui pământească va secera din firea pământească putrezirea; dar cine seamănă în Duhul va secera din Duhul viața veșnică.
Iacov 1:22 Fiți împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înșelându-vă singuri.
Există pericolul acesta: doar să ascultăm, nu și să împlinim.
Iacov 1:23 Căci, dacă ascultă cineva Cuvântul, și nu-l împlinește cu fapta, seamănă cu un om care își privește fața firească într-o oglindă,
Iacov 1:26 Dacă crede cineva că este religios, și nu-și înfrânează limba, ci își înșală inima, religia unui astfel de om este zadarnică.
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu